Monthly Makers: Växter

Sedan ett bra tag tillbaka gillar jag Monthly Makers på Facebook och sett massor av fina grejer dyka upp i mitt flöde, pinnat en del osv. Har dock aldrig fått tummen ur i tid och gjort något på temat. Men denna månad - då blev det! Temat för juni är växter och då kom jag att tänka på massor av saker jag ville göra. Både inne och ute. Tiden går fort och vips så var det sista "inlämningsdag" idag. Som väl var är jag ledig idag och kände: nej nu gör jag det. Så mellan lunchen och planerad träning knöt jag ihop en ampel. Kan tyckas vara på tiden eftersom beskrivningen jag använde mig av har hängt på kylskåpet i ett år... 
 
 
Slutversionen är gjord med jutesnöre och en träkula. Krukan är bara 10 centimeter i diameter, så det är en ganska liten historia. I krukan finns ett elefantöra. Ska se om Tony får med sig borrmaskinen hem från jobbet idag så ampeln kan få en egen plats. För fotograferingen hänger den i lampan... (OBS! Den står numera på vardagsrumsbordet!)
 
Om du vill göra en egen ampel och inte rev ut sidan ur GP förra året kan du använda dig av Anna Marias beskrivning.
 
 
Ampel Monthly Makers Växter
2 kommentarer

Nästan som julafton

Som jag tidigare nämt har jag deltagit i Reddit gifts utbyten och fått en hel del roliga grejer på posten. Jag är även upplevt hur snabba den svenska posten är (paket över Atlanten tar cirka fem arbetsdagar) kontra hur långsamma dess amerikanska motsvarigheter är. Idag kom äntligen paketet min amerikanska "santa" skickade med FedEx. Och det innehöll massa fina saker:
 
 
Två t-shirts (förstora för mig, men tror att de passar Tony), en magnet, en nyckelring, ett nyckelband, två vykort, två påsar godis, en liten plånbok, en nalle som ropar hejarramsor när man kramar den, en liten ask med goda pastieller och en vattenflaska i glas. Tänkte senast idag att jag borde skaffa mig just en sådan!
 
Häromveckan dök ett erbjudande om SmakBox upp i mitt flöde och jag blev intresserad. Och beställde. Precis när jag skulle lämna Friskis för att åka till Maxi för att handla, fick jag ett sms om att mitt paket från SmakBox fanns att hämta på just Maxi. Två paket på en dag!
 
 
Paketet innehöll flera olika saker och jag tror att jag har användning för det mesta. Kan dock tänka mig att ge bort chilliflakesen eftersom jag redan har en burk där 95% är kvar... Om någon annan vill testa så använd den här koden fndqjq och få 10% på din första box. (Flera kan använda koden.)
 
 
Utöver de här två paketen levererades en Linas matkasse till oss igår. Ganska skönt att någon annan bestämmer vad vi ska äta tre kvällar den här veckan. Ikväll blir det kyckling, ungsrostad potatis och blomkålscreme. Kycklingen marineras och jag hoppas att det blir bra. Slog nämligen i huvuden när jag höll på att förbereda och känner mig nu lite utslagen...
 
Linas Matkasse SmakBox kotten malmöchokladfabrik pontiSE pyramidbageriet ramlösakvarn röktolivolja santamariasverige
0 kommentarer

Halva juni

Tredje juni gjorde jag min sista skoldag för den här terminen och det kändes bra. Under samma eftermiddag fick jag mitt betygsbesked för uppsatsen - VG! Jag hade det på känn, men var tveksam eftersom jag var övertygad om att jag hade behövt några fler analyserande stycken gällande patriarkala stukturer, lokalhistoria och herrgårdsromantisering. Gjorde i stället det medvetna valet att utesluta dessa stycken (snuddade enbart vid dem) för att undvika lösa trådar, vilket kan ha varit min räddning. Detta firades med årets första (och hittils enda) bad i sjön. Inte så varmt som jag trodde, men klart badbart!
 
 
Dagen efter började jag mitt sommarjobb som guide på Tjolöholms slott. Det var en hektiskt dag, men det gick bra. Hittills har jag arbetat fyra dagar och börjar få till snitsen i guidningarna. Behöver arbeta på en del formuleringar som är knepiga, men jag kommer inte på några alternativ. Som väl är tror gästerna att jag bara fått tillfälligt hjärnsläpp, eftersom de inte hör att det är något jag säger varje visning. Lika så mina skämt. Kör med en del billiga pedagogiska knep (låter gästerna gissa, ställa frågor, leta efter saker i rummet osv) och jag gillar mitt jobb! Det innehåller sådant jag tycker är kul - historia, prata inför människor och kunskap. Det är en av mina "sommarjobbsdrömmar" som går i uppfyllelse. En av dem var att arbeta i matbutik och en av dem att arbeta som guide. Nu är båda uppfyllda! Allt jag önskar mig för tillfället är lite regn så att gräsmattan blir grön i stället för gul. (Och kanske att jag fick pengar den 25 den här månaden och inte nästa...)
 
 
2 kommentarer