Skolstart

Äntligen har jag påbörjat mina lärarstudier! Vi började igår och det har varit sjuhelsikes massa information. Dock känns det som att mycket är repetition, men det kan bero på att jag redan har pluggat ett år. Jag vet att mycket ger sig. Jag har skrivit en hemtenta på 9 timmar och tycker att två dygn för samma mängd tid är oceaner av tid. Jag vet att det är att det är boka ett grupprum, stänga in sig med en kompis eller två och hetsskriva i åtta timmar som gäller. Är nog mest orolig för att vi har förhållandevis lite lästid. Har uppskattningsvis åtta föreläsningar/seminarier i veckan. Och ingen vecka före tentan till inläsning. Men det går. Hade det inte gått hade utbildningen sett annorlunda ut. Dock kuggar 50% på första tentan. Hoppas att jag tillhör de 50% som klarar den. Vi får se. Det är först nästa vecka som första hemtentan är. Salstentan om tre veckor. Det löser sig. Nu ska jag lägga mig i soffan och äta mango.
 
 
Bild från introduktionshögtiden i Smyrnakyrkan igår. 900 lärarstudenter. Detta är ena halvan av den övre läktaren. Vi är 120 studenter i min kurs, så vi får inte plats i universitetets lokaler. 
1 kommentar

~

Från att jag kom hem från semestern i början av augusti har jag arbetat en hel del. Men även varit sjuk - halsont. Sämsta tänkbara när du arbetar som guide. I vilket fall löste det sig och jag var bara borta från jobbet i två och en halv dag. Och idag gjorde jag mitt sista pass som guide för en tid framöver. På fredag skall jag arbeta i butiken, lika så en lördag samt söndag i september. Så först i oktober skall jag guida igen - hoppas att orden stannar kvar tills dess! Till helgen fyller jag år och på måndag börjar jag skolan. Jag skall börja på ämneslärarprogrammet med inriktning mot gymnasieskolan i svenska och tyska. Tanken är att tyskan skall bytas mot historia, eftersom jag kom in på mitt andrahandsval. Men det är tre terminer kvar tills andraämnet skall studeras, så det blir nog bra. Nu skall Tony och jag äta äpplepaj och titta på Svenska dialektysterer på Youtube.
 
 
Me in action. Mamma, pappa, farmor, farfar och mormor följde med på en av mina guidningar i juli och då tog mamma denna bild på tredje våningen. Hade önskat att kjolen var några centimeter längre och att översta knappen i blusen satt fast ordentligt...
 
Tjolöholm
1 kommentar

Den sista semesterdagen

Det har gått nio dagar sedan vi kom hem från vår semester som avslutades i Östersund. Jag har hunnit arbeta fem dagar och har nu haft ledigt två dagar i rad. Idag kokade jag björnbärssylt och brände mig på den varma sylten när den skulle hällas upp på burk... Men jag ska försöka tänka bort smärtan i vecket mellan vänster tumme och pekfinger och visa vårt semesterboende samt sista kvällen i Östersund:
 
 
Tony och jag fick bo i annexet (aka lekstugan), så vi hade ett eget kryp in. Det var som att bo i ett tält, fast med väggar av trä i stället för tyg. Det värsta var dock kylan, vilket avhjälptes med värmefläkt som värmde upp den lilla stugan på nolltid. Dock försvann all värme i ett nafs om du skulle nattkissa...
 
 
Men ni ser ju hur mysigt det var! Två 90 centimetersmadrasser och en knapp halvmeter till övers. I normalfallet hade vi bilen parkerad bredvid och alla våra grejer i den. Men som bilderna visar var den ute på äventyr och en del saker hade fått flytta in i bostaden. 
 
 
Sista kvällen, på måndagen, gick vi som var kvar ner till Storsjön. Två fästmän fiskade. En morbror, en kusin och en make badade. Jag åt vinbär ihop med mitt två och ett halvt-åriga kusinbarn. Det var en fin kväll. Morgonen därpå rullade Tony och jag söderut och drygt 10 timmar senare var vi hemma. Och jag har bestämt att från och med nu skall jag alltid ha minst en vecka ledigt varje sommar. Det är så värt.
 
 
0 kommentarer