Annandag jul

Jag sitter i soffan med Tonys kalla fötter mot mitt lår. Han är fortfarande sjuk och sover frukost. Vi båda vaknade sjuka på julafton, men Tony är mest sjuk. Jag har bara ont i halsen och nästan inte ont alls längre. Tänkte träna lite försiktigt idag. Tony har feber och huvudvärk till den milda grad att han äter både ipren och alvedon. Han som aldrig vill äta piller annars. Och bara kommit till steg 35 av de 408 i legogrävmaskinen han fick i julklapp av mina föräldrar. Han är med andra ord väldigt sjuk. Igår satt vi hela dagen i soffan. Först såg vi hela första säsongen av Skam och sen tre Johan Falk-filmer (Tony fick boxen med de fem senaste filmerna i julklapp av mig). Tror att vi ser de sista Johan Falk-filmerna idag och andra säsongen av Skam senare i veckan. Tycker ändå att det var skönt att bara glo på TV en hel dag utan dåligt samvete (var faktiskt ute på promenad också, men det räknas knappt.) Har inga stora planer för veckan. Utom att läsa kurslitternatur. Bör läsa 200-300 sidor nu i veckan plus börja med hemtentan. Problemet är bara att de tre böcker jag fick i julklapp känns så mycket mer lockande! (Fick Allt som blir kvar, Let it snow och Harry Potter och det fördömda barnet.) Skulle säga att även att städa huset känns mer lockande än skolan just nu. Framförallt eftersom lovet är så kort... Jaja. Det får bli som det blir. Här är en sned och kass webcam-bild på vår julgran (och en sovande Tony):
 
 
0 kommentarer

Dan före dopparendan

Adventsstjärnorna (på timer) slockade just. Tar det som ett tecken på att vi borde gå i säng. Tony och jag har precis tittat på På spårets julspecial, en del svårt, men kan en del. Precis som det brukar. Julstämningen är så där. Tror att det delvis beror på att vi inte har orkat/hunnit städa ordentligt. Mamma brukar gömma undan de vanliga högarna i köket (och alla andra rum) till julafton, så det kan nog vara lite sådant som spökar. Och så har jag inte hunnit peppa inför julen heller. Hade årets sista föreläsning i onsdags och hade en ganska lång lista på vad jag ville göra de två dagarna innan julafton (klä granen, så in julklappar, julgodis, städa osv), men igår var jag supertrött. Handlade, gjorde lite enkelt julgodis och låg sedan på soffan med datorn och läste bloggar i två timmar. Låg två veckor "back", vilket säger en del om hur mycket annat jag gjort den senaste tiden. Kände mig ganska sjuk med halsont, huvudvärk och trötthet. Idag hade jag tänkt gå på ett medelpass på Friskis men fick stryka det när jag vaknade med fortsatt halsont. Övrigt förkylningsympton har gett med sig, men i stället flyttat över till Tony. Hoppas att vi mår bättre imorgon och orkar gå bort till mamma och pappa för julfirande! Idag har jag ägnat dagen till julklappsinslagning. Tänkte visa hur delar av årets skörd blev (delvis som inspiration till mig själv nästa år):
 
 
Den där med att göra breda pappersremsor är något av en favort hos mig. I år har jag pimpat med lite extra dekorationer - små julgranshängen av halm som jag fyndade på Röda korset. Lovar att paketen är finare i verkligheten! Hade ingen riktig kamera (bara plattan) till hands och tycke att dokumentationen blev av var viktigare än snygga bilder...
 
 Jag har fastnat för det där med granris på paketen i år. När vi tog in granen igår (och klädde) så blev det några grenar som vi behövde kapa för att den skulle gå ner i julgransfoten, de har jag använt i flera inslagningar i år. Så snyggt och enkelt!
 
 
Och när vi ändå är inne på temat tänkte jag visa upp några av årets julkort. Tänker inte ge någon noggrann beskrivning av hur jag gjort, men blev så himla besviken på mig själv att jag inte visat förra årets julkort här på bloggen! 
 
Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner bredvid en hostande Tony. God jul!
 
julklappar julkort
0 kommentarer

Omedveten bloggpaus

Herregud. Det har gått en månad sedan jag bloggade sist. Och nu är klockan mycket. Har tänkt på det en del. Tänkte blogga efter Demokratijamboreen. Eftersom jag varit iväg och häntat ut mina nya glasögon. Demokratijamboreen var bra. Märker att jag kan det där med möten mycket bättre nu eftersom jag hänger med mer, trots att jag är trött på söndagen. Det togs en bild på mig när jag, Elisa och Anna gick runt på påverkanstorget. Här pratar vi om spel och lotter inom scouterna: 
 
 
 
Den senaste månaden har vi även hunnit med en liten 3,5-poängskurs om styrsystem och bedömning. Tre föreläsningar och fyra seminarium på drygt två veckor. Avslutades med en salstenta (som jag tror gick bra). Den var lite lugnare, vilket kändes bra för kursen som började i måndags innebär en hel del litteratur, föreläsningar, workshops och seminarier. Handlade faktiskt sista julklappen idag. Är färdig i övrigt. Typ. Ska införskaffa ett gäng ramar och montera bilder i dem. Men först ska bilderna komma hit från framkallningen. Men nu är det hög tid att sova. Min föreläsning börjar 08.15 imorgon...
 
 
Avslutar med en bild på mig och Tony som vi tog i helgen inför julen. Och här kan ni se att valet på glasögon föll på par 1. Jag trivs, även om jag fick huvudvärk av dem i början...
 
 
0 kommentarer