Januarilivet

För tillfället har jag det väldigt lungt i skolan. Vi har två föreläsningar i veckan och relativt lite litteratur (bara två böcker och i genomsnitt en artikell till varje föreläsning) så jag har en hel del fritid. Plus att det är jättemycket att göra på Tonys jobb just nu, så han jobbar över tisdagar och torsdagar då han är hemma 20:00 samt på lördagar då han är hemma runt 16-tiden. Verkade dock som att detta var sista veckan med övertid. Jag har återupptagit mitt slösurfande, på gott och ont. Men även sytt köksgardiner, städat och börjat fundera på vilka färger vardagsrummet ska målas i. Ganska lugnt med andra ord. Och det är kanske bra. För de senaste åren har jag upplevt att jag blir så förbannat trött i januari/februari. Är så trött att jag mår dåligt, tappar aptit och hela livet snurrar till sig. Mer än vanligt. Har vaga funderingar på vinterdepression, kanske inte så allvarligt än, men både mamma och moster har på senare år riktigt tappat gnistan under årets mörkare månader. Har börjat föra dagbok på det här och ska ta upp det med min läkare. Spelar ingen roll att jag ligger i sängen strax efter 21, släcker vid 22 (somnar för det mesta ganska kvickt - utom tre dagar denna vecka...) och sen sover till åtta. Snittar närmare nio timmar varje natt. Tränar som vanligt. Får se vart livet tar mig. Trvis i alla fall med mitt liv. Har för övrigt en ganska bra balans mellan olika komponenter i mitt liv. Var ute med några klasskompisar igårkväll efter skolan - vi åt middag och gick vidare till en bar. Hade ont i kinderna av allt skratt! Är så glad att jag får läsa historia med detta gäng!
 
0 kommentarer

Kursbyte

I fredags skrev jag sista tentan på A-kursen i historia. För varje tenta har det varit allt mer lugnt i vårt grupprum. (Vår tentaform är som en hemtenta, men på nio timmar, så vi får sitta var vi vill med all litteratur, så vi är några stycken som har suttit tillsammans och skrivit tillsammans. Bytt tankar, upplägg, tipsat om sidor i böckerna och på internet samt läst varandras för uppslag.) Det var ganska panikartat första tentan då det handlade om agrarkrisen under medeltiden samt maktutövning i statslösa samhällen. När vi på moment två skulle behandla krigens betydelse för statsbildning gick det lite bättre, jag var ett halvt poäng från VG men fick en väldigt bra kommentar av min lärare så jag var nöjd ändå. Tror att det var den kommentaren som gjorde att jag fick VG på tentan för moment tre då vi skulle analysera en bok med temat The rise of the west samt jämmföra två bouppteckningar från samma by - en från 1799 och en från 1899. I fredags, när tentan gällde nittonhundratalets historia skrev jag om välfärdsstaten och hur Asien påverkades av första världskriget. 17:15 (45 minuter före deadline) kände jag inte för att lära mig mer om Turkiet, Kina och Indien, så jag skickade in. Är väldigt säker på ett G, eftersom jag berättade vad som skedde. Är osäker på om jag kan räkna med mer, eftersom jag inte diskuterade och analyserade mer. Har i alla fall mina första 30 högskolepoäng!
 
Idag, efter nattens snö, började B-kursen. Minst fem i klassen kunde inte komma pga inställd kollektivtrafik. Första halvtimmen trillade det in typ en student var femte minut. Läraren var sist. Studierektorn fick rycka in till en början. Verkar vara en väldigt intressant, men lugn kurs. Har kanske 10 timmars studier i veckan - inklusive läsning. Undrar om det ens är lönt att köpa månadskort... Funderar på vad jag ska göra för att dryga ut tiden på den första delkursen fram till hemtentan. Visst, jag ska läsa en doktorsavhandling också, men det tar inte upp resterande tid. Klarar dessutom inte att läsa mer än runt fem timmar per dag. Funderar på om jag ska måla om vardagsrummet eller hitta typ ett timjobb. Får se. Det är trots allt januari och ganska gött att sova samt ta det lungt. Har mindre ork än vanligt känner jag. 
 
 
Det är mer snö i Göteborg än i Kungsbacka. Här utanför Humanisten.
 
GU historia tenta
0 kommentarer

Sjuk eller frisk?

Syster blev dålig i onsdags vilket gjorde mig paranoid. Min största skräck i livet är magsjuka vilket verkade vara fallet (i efterhand tror vi mer på en regäl matförgiftning) vilket resulterade att jag låg och nojade mig hela natten, vågade inte ens släppa en fis utan att springa på toa = sov dåligt, var supertrött och orkade inte gå till skolan. När jag skulle gå och lägga mig på i torsdags kände jag mig inte bättre/piggare än när jag gick upp, så jag sov tolv timmar och hoppade över ytterligare en föreläsning. Tre missade föreläsningar veckan före tenta är ingen hitt. Kände mig dock helt okej-frisk i fredags efter all sömn, om än ganska snorig och lite halsont. Igår var jag bara snorig. Tänkte: najs! Nu vet jag inte längre. Sov kanonbra i natt, åtta-nio timmar (kanske i minsta laget), men är inte helt hundra. Känner mig ganska låg. Fortfarande lite täppt, men inget halsont. Hade planerat två-tre varv på Friskis cirkelgym, men när jag kom till Friskis och hade snörat på mig skorna kände jag "nej, jag orkar inte". Så jag åkte hem med oförättat ärende. Ligger nu i soffan med världens dilemma. Har jättemycket spring i benen och i armarna = jag vill/behöver träna. Men är jättetrött i huvudet och har någon skumm huvudvärk som känns typ utanför huvudet. Hoppas att det går över. Så att även huvudet vill träna och jag kan koncentera mig på böcker i stället på ben som vill röra på sig. Ligger ganska back med läsningen inför tentan. Har bara läst i en bok (McKay - huvudboken som bara tar upp fakta) av fem... Bör klämma minst 400 sidor om internationell politik efter 1945. Resten är bonus. 
0 kommentarer