Fina lördag

Vi har haft en fin lördag. När jag tidigare i veckan fick ett mail från IKEA som berättade om att de ha brunch varje dag bestämde vi att vi skulle göra en tur till Bäckebol för brunch och därefter besöka samtliga secondhandbutiker på vägen hem. Sagt och gjort. Vi var på IKEA strax före klockan 10 - brunchen serveras från 9.30 och butiken öppnar 10.00. Och herregisses vilken kö! De fick bromsa kunder i betalkassan och kön till maten gick långsamt. Kände inte för att ställa mig där en gång till, men trots allt var det värt sina 39 kronor per person. Kanske få vi skylla oss själva som åker dit en lönehelg... Secondhandbutikerna resulterade för min del mest i film, men även en plåtburk som jag planerar att ha skorpor i. Var även inne på Akademibokhandeln och införskaffade Underbara Clara - Vintagepimp och hemmafix. Väl hemma åt vi älgpasta med köttbullar och såg ett avsnitt av Band of Brothers. En inte allt för vild gissning säger att det snar är läge för att se ytterligare en film...
 
0 kommentarer

Byxorna

För två veckor sedan sydde jag klart ett par tunna, gråa byxor. Men eftersom kamerabatteriet tog slut för ett tag sedan, och laddaren borta (ingen letat tidigare) fotograferade jag först idag. Bilderna är ingen toppkvalitet, utan är tagna med självutlösare från köksbänken. Mot torkad, nymålad vägg (jag har målat om köket de senaste dagarna). Byxorna var enkla att sy, men blev mer vida än vad jag tänkt mig. Tänker att de kommer att bli sköna att ha varma sommardagar när man vill täcka benen.
 
 
De här byxorna är mitt bidrag till denna omgång av Fredrika på vindens sypepp. 
0 kommentarer

Solgult

Häromdagen dök den här bilden upp i mitt Facebookflöde. Linnéa, från ROKO, är med i mitten iförd en tröja som är gul som en sol. Kände: måste ha! Linnéa avslöjade att skapelsen var införskaffad på HM för 99 kronor. Idag, när vi ändå var i Överby för att återlämna min läckande luftmadrass, passade jag på att botanisera inne på denna kedja. Och där var den! En lysande gul hög med vikta, midjekorta tröjor. Tog med mig in i provrummet och sken själv upp som en sol när jag tog på mig den. Så himla nöjd! Införskaffade även en halsduk i samma härliga färg från Indiska.
 
 
Det suddiga halsbandet består av en rea-kedja från HM (annat ursprungligt berlock) och en liten klocka i gul jag hittade på en gårdsloppis för några veckor sedan. Trettio kronor totalt för detta halsband (plus lite meck med Tonys tänger) - nöjd!
 
0 kommentarer