Sista FM

Just nu är det bikupa och jag sitter i presidiet och äter godis. Anledningen till att jag har utsikt över hela lokalen beror på att jag är mötessekreterare. Ganska trevligt, men ganska snurrigt huruvida jag ska skriva. Mest skriver jag anteckningar och får ta hand om resten. Detta är ett citat från mitt protokoll i nuläget: "Ändrings- och tilläggsyrkande jadajada."
 
 
Bild från igår. Snodd från Facebook.
 
Precis innan bikupan tog vi vårt andra upplösningsbeslut - så nu går vi mot likvidation! Vi ska gå upp i KFUM Sverige och så blir det som vi bli bättre. Jobbet har pågått i flera år och det känns skönt att det gick som vi ville.
 
 
Här tar vi vårt enhälliga upplösningsbeslut. Bild snodd från Twitter.
 
0 kommentarer

Blommande trädgård

Trots att det är mer än tio år har gått sedan farmor och farfar flyttade ifrån detta hus med sin trädgård finns fortfarande spar av dem kvar. Det finns flera blommor som blommar på gräsmattan och i häcken. Dessutom har jag flera stycken på gång - har förstått luktärt, ranunkel och solrosor. Samt en del andra växter, plus sådant som ska direktsås i landet när det är färdigt. Så pepp!
 
 
Det finns åtta röda tulpaner som blommar - och hjortarna har inte ätit upp dem!
 
 
På gräsmattan blommar svalörten just nu. Vårlöken och skillan har i det närmsta blommat över nu.
 
 
Forsythia - denna gula buske! Innan musöronen på björkarna slagit ut och lönnarna blommat stod denna i full blomsterprakt. Hoppas att den blommar länge än!
 
 
 
0 kommentarer

Fynd

Den senaste veckan har vi, enligt oss själva, gjort tre riktigt bra fynd till vårt hem! Det senaste har jag börjat hänga i köp och sälj-grupper på Facebook - framförallt sedan vi flyttade till Kungsbacka. Mest för att det är kul, men även för att se om vi kan hitta något som vi söker till vårt hem för en rimlig peng. Mest letar vi efter en soffa. I förra veckan såg jag ett inlägg om en som sålde sin stringhylla. Hen fick det att framstå som att den var full av skavanker och priset 500 kronor kändes väldigt rimligt. Har sett betydligt dyrare i liknande och sämre skick. Var först på hugget och fick lov att åka och hämta den. När jag sen får se den visar det sig att den är i andvänt skick och inte mycket mer än så. Visst, lacken är lite repad och färgen avskavd på något ställe, men inte så att det syns med en gång. Planerar att hänga upp den i köket och fylla med fina grejer jag inte vill ha på bänkskivan.
 
 
I lördags var det veteranmarknad i Backamo. Mest bil-, moped- och motorcykeldelar, men även en hel del annat "krams". Vi har letat badrumslampa, men det är svårt. I vårt badrum på ovanvåningen finns ingen fungerande lampa, utan vi har för tillfället satt dit en skrivbordslampa så vi klarar oss. Lampan ovanför spegeln är trasig och den andra är ickeexisterande. Vi har tittat runt lite och fastnat för en Bernadotte, men är den desingad av en prins så kostar det därefter... Så i lördags fann vi en liknade på marknaden (finner inga stämplar). Elektriken i hushållet inspekterade och godkände - för 150 kronor var den vår!
 
 
Vid samma bord stod det tre ihoprullade, gamla kartor av skoltypsmodell. Tittade på dem, men vet att de kan vara hutlöst dyra. Tony frågade vad de kostade och försäljaren säger 100 kronor. Då var det inget snack som saken! En post- och järnvägskarta över södra Sverige från 1924 blev det. 
 
 
 
0 kommentarer