Vill typ inte

Vill inte att saker ska vara så tunga. Jag köpte till 23 kilo. La till en vinterjacka och en kokbok. 20 kilo. Får inte ihop det. Vill inte. Nu vill jag bara flytta fram tiden en månad. För då räknar jag med att jag har kommit in i "mitt nya liv" och slipper all oro. Och ovilja. Jag känner lätt så inför saker. Stora saker. Typ studenten. Höll på att balla ur totalt. Jag är snart där. Vill typ krympa ner mina viktigaste människor och stoppa i fickan så att jag kan ta med dem och kramas/prata med dem vid behov. Nu ska jag snart gå och lägga mig.
0 kommentarer

Packa packsäck(ar)

Hade sorterat ut massa halvviktiga saker och fått ner allt av värde i mina tvä väskor. Väger. 3 kilo för tugnt. Kollar postens portotabell. 400 spänn för 20, max stort som ett handbagage. Bestämmer ihop med mamma att jag ska köpa till ett exta bagage för 300 kronor. Först ringer jag Ticet som jag har bokat biljetten hos, men de kan inte hitta mig i systemet eftersom det var något som hon inte kunde se. Ger mig nummret till SAS som kan fixa ett extra bagage. Tog närmare en halvtimme. Nu ska jag cykla till Friskis och göra ett sista pass innan jag reser. Och sen blir det familjemiddag och en sista packnings omgång. Nu får jag ner vinterjackan och mina favoritböcker!


Före jag började packa ner...
0 kommentarer

Boktjuven

DEL ÅTTA – ORDSKAKAREN

i vilken presenteras:

[…] – tanken på rudy naken

 

Hans självrespekt låg i en hög runt vristerna på honom.

Sidan 441

 

Alla tre släppte motvilligt taget om sina penisar och höll ut armarna. Rudy kände det inte som om han var medlem av en överlägsen ras.

Sidan 442

 

På Nazitysklands ransoneringskort fanns inte bestraffning med på listan, men alla stod förr eller senare i tur. För några bestod den i att dö i ett främmande land under kriget. För andra handlade det om fattigdom och skuld när kriget var över och sex milkoner upptäckter gjordes runt om i Europa.

Sidan 444

 

Han lämnade Himmel Straße klädd i baksmälla och kostym.

Sidan 453

 

”Jag blandar inte alls ihop det. Jag berättar bara vad du sa. Vad någon säger och vad som faktiskt har hänt brukar ofta vara två olika saker, Rudy, speciellt i ditt fall.”

Sidan 457

 

¤  EN TAVLA ¤

Rosa med dragspel

(teknik: månsken på mörker)

(mått: 155 cm x instrument x tystnad)

Sidan 458

 

Mamma snarkade igen.

Vem behöver bälgar, tänkte hon, när man har sådana lungor?

Sidan 459

 

I skuggan av träden betraktade Liesel pojken. Hur saker hade förändrats hos honom, från frukttjuv till brödgivare. Hans blonda hår var, även om det hade mörknat, som en brinnande ljuslåga. Hon hörde hans mage knorra – och ändå gav han andra människor bröd.

Var detta Tyskland?

Var detta Nazityskland?

Sidan 470

 

DET VAR EN GÅNG en besynnerlig liten man. Han bestämde sig för tre viktiga detaljer om sitt liv:

1. Han skulle kamma håret i bena på motsatt sida mot alla andra.

2. Han skulle odla en liten, besynnerlig mustasch.

3. Han skulle härska över hela världen en dag.

Sidan 1. (476)

 

Beskrivning av bild på sidan 1. (476): En man står vid en lanthandelsdisk med en skylt om fri leverans under rubriken ”Führerbutiken”. På hyllorna bakom disken finns små mustascher – halva priset och Führerhandboken att köpa. Även ett hakkors, en hårkam samt hat och rädsla på burk är till salu.

 

Den unge mannen vandrade omkring under lång tid, medan han tänkte, planerade och räknade ut exakt hur han skulle gå till väga för att lägga världen under sig. Sedan en dag, som en blixt från klar himmel, slogs han av den – den perfekta planen. Han hade sett en mor promenera med sitt barn. Vid ett tillfälle tillrättavisade hon den lille pojken, tills han slutligen började gråta. Bara några minuter efteråt talade hon mycket milt till honom, vilket tröstade honom och till och med fick honom att le. Den unge mannen rusade fram till kvinnan och omfamnade henne. ”Ord!” sa han och strålade.

”Hur sa?”

Men hon fick inget svar. Han var redan borta.

Sidan 1. (476)

 

De blev allihop placerade på ett löpande band och kördes genom en våldsam maskin som på tio minuter gav dem en hel livstid. De matades med ord. Tiden försvann och ni visste de allt de behövde veta. De var hypnotiserade.

Sidan 2. (477)

0 kommentarer