Make some Noise!

Jag är nykär igen! Och det är för första gången på riktigt länge. Jag har saknat det. Och jag känner att jag riktigt toklängtar till fjärde mars. Det är snart bara en månad kvar så jag ska överleva både väntan och konserten. Jag känner att jag bara förutsätter att alla vet vad jag pratar om, men det gör bara de som vet vad jag pratar om. Och för alla de som inte vet vad jag pratar om så pratar jag såklart om min hjältar Tokio Hotel <'3 Fråga mig inte varför jag kallar dem för mina hjältar. För det kan jag inte svara på. Förmodligen är det för att de tillhör den lilla skaran av personer jag älskar. Jag älskar inte dem personligen, utan jag älskar det de gör. Och det jag för tillfället jag älskar mest med dem (tror jag) är att jag ska få se dem live. En dröm som jag har haft i över två år. Visst är det lite tokigt att jag inte har gjort något åt det tidigare? Men nu ska jag ta tillfället i akt. Och om de kommer tillbaka i sommar ska jag ha ståplats. Tänk att få se dem live, utomhus, vara sunkig efter ett par dagas köande och stå och hoppa i en solnedgång i ryggen och hjältarna framför. Jag vill! Eller tänk om de kommer till Peace and Love. Jag skulel dö! Och tänk om de får för sig att komma till Marseille eller Nice när vi är där? Då skulle jag gå på en fransk konsert med mina hjältar. Drömmen är ju så klart att få se dem på deras hemmaplan. Men just nu är det lite avlägset.
Och här har ni det som väckte min kärlek igen.
Jag ser dem. Jag ser att deras scenspråk inte har förändrats trots diverse stilbyten. Jag hör min favoritlåtar. Av de låtar som de spelade här, på MTV Day i Grekland i oktober är mina favoriter Noise och Für immer jetz. Men de låtar jag ser mest fram emot att se är An deiner Seite (alla tiders favoritlåt), Kampf der Liebe (favoritlåten på nya albumet) och Durch den Monsun (genombrotts låten).

Bill @ MTV Day
0 kommentarer

Humanoid - låt för låt

Detta är något jag har tänkt göra länge. Jag tog tag i saken i början på jullovet, men så dog datorn. Så det fär först nu vi har fått tillbaka den och jag har haft tid. Länkarna har jag försökt få tag i så officiela versoner som möjligt, en hel del är med spansk översättning och andra ifrån MTV Day i Athen i oktober, men de var de bästa versonerna tillgängliga.

1. Komm

Öppningsspåret på THs senaste skiva. I början var jag lite besviken. Jag börjar vänja mig. Men det går inte att jämföra maffigheten med Schrei och Über endes der Welt…

2. Sonnensystem

Den här låten är väldigt najs. Speciellt fåren i slutet av vers två ^^, Sen gillar jag att det känns lite mystiskt. Typ med "Hallo Raumdschifftskapitän!"

3. Automatisch

Första singeln. Jag var sjukt besviken när jag hörde den första gången. Ingen favorit fortfarande. Men den är ganska, helt, okej bra.

4. Lass uns laufen

Andra singeln från Humanoid. Den är ganska vacker. Texten lika så. Visste du att Georg kan spela piano? Det är han som spelar pianot…
Och videon är tokfin. Den får en andraplats, efter An deiner Seite.

5. Humanoid

Gud vad chokad jag var första gången jag hörde denna låt! Jag ställde mig frågan flera gånger: Är detta verkligen Tokio Hotel? Men den är faktiskt ganska bra. Lite mörk och dov ibland, men mycket ljusare ibland.

6. Für immer jetzt

Lagom nytänkande, men samtligt en del av gamla TH. Framför allt texten är gamla TH. Dock saknar den den där toppen som gör typ hela låten (läs: An deiner Seite)

7. Kampf der Liebe

Introt är lite knäppt, men resten av låten är stört bra! Typ favoritlåt nummer ett på skivan! De klassiska taktfasta trumkompen, instrument efter instrument faller in, den underbara toppen. Och texten, lagom kryptisk, men samtidigt klockren!

8. Hunde

Vad jag skratta första gången jag läste titeln! Men den är bra. Kanske för tekno för mig, men bra. Det är lite av en låt man går och nynnar på för den sätter sig på hjärnan.

9. Menschen suchen Menschen

Även den här låten är egentligen lite för mycket tekno för mig, men jag gillar den ändå. Man börjar liksom smådansa framför datorn för att den har sådan engergi!

10. Alien

Efter första lyssningen av Humanoid var detta min favoritlåt. Förmodligen berodde det mycket på att första meningen ” Mein Herz kämpft gegen mich Wie'n Alien in mir” var med på senaste DVD:n…

11. Geisterfahrer

Stört fin låt. När jag skulle översätta texten insåg jag att det var en väldigt „bilig“ låt. Massa biltermer så som ratt, avfart och bensin. Men samtidigt handlar den om olycklig kärlek. Sen har den ju den klassiska THuppbygnaden<’3

12. Zoom

Också fin. Men jag har något emot den. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, förmodligen beror det på att min Cd-spelare har bestämt sig för att hata den igenom att bara spela första versen + refrängen och därefter hänga sig. Och jag som är lättpåverkad påverkas av min Cd-spelare…

13. Träumer

Nu börjar vi på extraspåren. Och jag gillar det! Kanske lite mörk, men fortfarande bra. Och jag har världens scen uppbygd i mitt huvud hur den skulle se ut live, men eldkanoner och shit!

14. Hey Du

Det här är lite av en pepplåt. Typ när du ska ut i strid och ska samla mod. Eller något. Haha, jag har vild fantasi x’D

15. That Day

Inte riktigt min favorit. Och Bills engelska känns inte lika perfekt som på Scream, vilket både är en för och nackdel. Sen är det ju alltid intressant att det är någon som growlar lite så där i bakgrunden.

16. Screamin'

Jag vet inte vad jag ska säga. Mer än att så här lät inte Tokio Hotel när jag började lyssna på dem. Och jag hoppas att detta inte blir någon stor låt…

0 kommentarer

*

Jag sitter på foto, är fruktansvärt snuvug, har ont i huvudet, känner mig totalt omotiverad och har fått ont i ena rumpmusklen så jag tänker inte gå och fotografera, för då måste jag gå upp fyra trappor igen...
Ute är det svinhalt. Och veckan har i stort sett gått ut på att klara sig igenom skoldagarna med snor i näsan, en skum smärta i huvudet och på tok för lite sömn. Så helgens huvuduppdrag är att ta igen sömn.

Mina fem bilder på temat Vardagssteleben.
1 kommentar