Kan väl lugnt säga att jag är en frusen människa

Är redigt trött utan större anledning - tycker jag. Jobbade igår och idag - slutade vid 14-tiden båda dagarna. Har sovit bra, typ åtta timmar samt tränat igår. Kanske är det bristen på solljus som ställer till det... Eller spelar fredagens sena kväll in? Vi var på Lane Loge och såg The Go Getters, ett rockabillyband. Vi är Tony, jag och en vän. Jag hängde på för att de vad det var för ställe och band samt få en trevlig kväll. Vi åt en otroligt god middag med potatisbakelse som bara smälte i munnen. Sällskapet var trevligt och bandet helt okej. Dock var det i mitt tycke väldigt kallt i lokalen - som var just en gammal loge. Jag var klädd för att hålla mig inomhus, i en tång, varm lokal med tunna strumbyxor, klänning med hål i ryggen och kofta. Framåt midnatt blev jag dessutom riktigt trött (hade dock sovit en timme på eftermiddagen) och jag kände att det blev för mycket. Kramade Tony och grät mot hans axel. Stilla och helt omotiverat. Två av mina tre akilleshälar var träffade (trött, kall, hungrig). Tillsist tog jag Tonys jacka över axlarna och min kappa kring benen, spelade mobilspel och kunde slappna av tillräckligt för att inte skaka. Vi stannade nästan hela spelningen - delvis för att slippa kön ut från stället och var hemma efter klockan två. Var imponerad av sminket som inte runnit, men var fortfarande kall trots varm biltur. Åt en portion gröt (delad etta på min topp-lista av godaste grötportioner i mitt liv tillsammans med risgrynsgröten som serverades av danskarna på Mootet) och la mig under dubbla täcken, bredvid Tony i sängen. Vaknade en timme senare tokvarm. Imorgon åker jag till Hjärup och ting - i nuläget ROKOs sista. Nu ska jag göra soppa som jag ska äta lagom långt innan kvällens träning. Tjoho!
 
0 kommentarer

Nytt träningställe

Har vickat igår och idag samt ska iväg imorgon igen. Ganska trevligt att "komma ut" lite. Plus att det är i mitt gamla arbetslag så jag känner eleverna, lokalerna och får träffa mina kollegor igen. Trevliga återseenden! Blir dock himlans trött. Gick och la mig sent i tisdag eftersom jag inte skulle upp - trodde jag. La mig lite för sent igår med. Har tränat två kvällar i rad. Skaffade mig ett årskort på STC vid jul då de hade extra bra priser. Har prövat fem av åtta olika typer av pass. Har inte hunnit med box och känner mig tveksam till om Challenge och Bodypump är mina pass. Favoriten hittills är Bodybalance, väldigt likt Friskis flex-pass där det är tänj och sträck tillsammans med lite styrka. Var på det igår. Det kändes i magen att jag i tisdags först varit på Cxworx (30 minuters coreträning) och därefter dansat i 45 minuter på passet Sh'bam. Två söndagar i rad har jag gått på Zumba - här känner jag tydligt att jag inte har rytmen i blodet, men det är ganska kul ändå. Mitt första pass på STC var ett MRL-pass. Motsvarighet till medeljympan, fast mer redskap och stepbräda. Sen har jag varit lite på gymmet, finns inte så många maskiner, men tillräckligt för mina behov. Den stora grejen är att de har två stora spegelväggar inne i gruppträningen och i gymmet. Helt plötsligt blir man väldigt medveten om sin kropp. T.ex. är jag typ ett huvud längre än alla andra, gör inte plankan så rakt som jag tror och har förhållande vis liten överkropp jämfört med underkropp. Men jag ser väldigt stark ut när jag är i gymmet och gör bröstpress framför spegeln.
 
Den stora vinsten som jag ser det är att jag får komma i väg lite. Skaffa mig ett sorts intresse. Och träningen blir av. Oftare - har snittat fyra pass i veckan hittills. Dessutom tar jag ut mig mer. Det var värt 3000 kronor att få fortsätta med detta resten av året.
 
 
0 kommentarer

Scoutklänning/Sy en klänning av två t-shirts

Första syprojektet är färdigt! En sådan där scoutklänning jag tänkt göra länge. Tog hjälp av den här beskrivningen till fickorna och den här till kjolen. Men eftersom jag inte kunde finna en beskrivning som var som jag önskade, tänkte jag att jag kunde göra en själv. Here we go:
 
Du behöver:
  • En stor t-shirt till kjolen (jag anväde storlek 4XL)
  • En liten tshirt till överdelen (jag använde storlek XS för det var halva priset på den kontra en S som jag nog egentligen skulle ha - den här är lite trång i armhålorna)
  • Tygsax
  • Knappnålar
  • Tråd
  • Symaskin
  • Ev. sprättare
 
Klipp av ärmarna och axlarna på den stora tröjan. Måtta i spegeln så att den inte blir får kort. Klipp av nederdelen av den lilla tröjan så att den blir magtröjekort/slutar där du vill att kjolen ska börja.
 
 
Klipp ut bitar till fickorna. Jag använde den här som utgång. Nåla och sy fast "framsidan" till fickan avig mot avig i den stora tröjans armhåla. Den uppmärksamme ser att min framsida består av två ihop sydda stycken - jag hade inte tillräckligt med tyg. Vräng därefter fickan till den blivande insidan av kjolen. Nåla och sy fast "baksidan" till fickan i framsidan. Jag fick en del extra tyg som jag klippte bort efter att ha sytt.
 
 
Nåla och sy fast fickorna längs med linningen för att få en lagom stor öppning. Min rekomendation här i efterhand är att se till att kjoltyget ligger emot varandra för att få en snyggare öppning. Nåla därefter ihop magtröjan (den mindre tröjan) med kjolen. Eftersom de är olika stora är det viktigt att nåla ordentligt och jämt så att rynket blir jämt fördelat över linningen. Jag delar först upp i fjärdedelar, sen i åttondelar, sextondelar och sist 32:delar. Sy ihop, vräng och klart!
 
 
Hann ta en bild med den bra kameran, sedan dog den. Jag är i vilket fall väldigt nöjd! Tror att jag kan tänka mig att göra fler klänningar på det här sättet, för hittills är den väldigt skön.
 
diy dress tshirt
1 kommentar