Julförberedelser

Frånvaron här beror inte på att det inte funnits något att skriva om, utan snarare att jag inte hunnit. Vi hade gäster i lördags, så nästan varenda dag förra veckan gick till städning och planering. Eller inslagning av julklappar. Satt knappt vid datorn överhuvudtaget. Delvis för att jag får ont i huvudet av att sitta vid datorn samt läsa. Tror att det beror på mina tre år gamla glasögon. Bokade en tid för synundersökning. Köpte även ett årskort till reducerat pris hos STC, den enda träningslokalen i stan. Samt skrev in mig på arbetsförmedlingen. Idag har jag slagit in några paket utöver nämda aktiviteter. Imorgon slår jag in de sista paketen innan Tony och jag far söderut för julfirande. 
 
 
Vår gran står i hörnet där det tidigare stod en ful gjutjärnskamin. Den bor i en spann full med uppfartsgrus och vatten efter tips från Underbara Clara. En fördel är att det finns en chans att den klarar sig medan vi är borta över julafton. Än har den i alla fall inte fällt ett barr!
 
 
Granen är till största delen klädd med finare "udda-pynt", enbart ett femtontal identiska plastkulor för utfyllnadens skull. Mina största favvoriter är Elsa Beskow-kulorna, men de fastnade inte på bild. En annan favorit är dessa enkla hängen, från en kristallampa som fanns i huset när Tony köpte det.
 
0 kommentarer

Julkort att skicka

Eftersom imogon är sista dagen att skicka julkort med julfrimärken och vara säker på att de kommer fram i tid har jag ägnat kvällen åt att skriva julkort. Nöjde mig med tio, eftersom det var så många julfrimärken jag köpt. Har några till som ligger och väntar på textrader, men de får jag skriva senare och skicka med vanliga frimärken. Nu är ambitionen att änga andra halvan av kvällen åt lite träning.
 
 
Har samlat mina julkort med julfrimärken i denna gulliga påse Posten skickade ut för ungefär en månad sedan.
 
0 kommentarer

Lucia

Ja, jag vet att det inte är lucia idag. Men eftersom lucia i år infaller på en lördag firades det idag i skolan. Första luciatåget sedan jag gick i skolan själv. Hade med mig glitter till håret, så en kollega och jag sprang runt och glittrade! Något annat som glittrar är den gröna plajettklänning jag köpte igår. Herrejisses vad den glittrar! Till och med genom påsen. Är toknöjd, så den hänger på en galge från gardinstången i sovrummet. En sådan discokula ska inte stängas in i någon garderob!
 
 
 
0 kommentarer