Påskkort

Vaknade tidigt idag och fick pysselsug. Har tänkt att påskkort vore en kul kombo av att sprida ny adress med påskhälsningar. (Något som typ inte finns idag - när jag var liten fick vi ganska många påskkort, nu nästan inga. Bot och bättring bör ske!) Köpte tio färdiga i veckan, eftersom jag var osäker på om jag skulle få till att göra några. Efter att ha funnit denna på Pinterest blev det andra bullar. Med hjälp av en potatis gjorde jag stämplar, en halva till ägget, den andra halvan delade jag och formade en kyckling av, som jag stämpade med. Gick smidigt, var lätt och roligt. Måtten på korten är 16*11 centimeter, där jag gjort ett vik 6 centimeter från ena kortsidan. Väldigt nöjd! 
 
 
Om gifen inte fungerar, så består den av den här och den här bilden.
 
0 kommentarer

Bestyr och tid

Har säkert sagt det förut, men när jag gick på gymnasiet bestämde jag mig för att skriva någonting varje dag (jag var hemma). Det skiter sig när man jobbar, alternativit går hemma och inte gör så mycket. Fast egentligen gör jag en hel del när jag är hemma. Jag lagar mat, tittar på film, syr lite, pysslar en del, städar ibland, hänger en hel del med Tony och tränar ett par gånger i veckan. Skulle kunna blogga om massa pyssel och grejer, men tycker att det är ganska tråkigt att fotografera. Mest för att "alla andra" tar så himla bra bilder. Utom möjligtvis Egoina, men hon har åtminstone en smartphone. Börjar fundera på om jag ska kapitulera då batteriet börjar ge sig på min nuvarande. Gjorde min sista dag på skolan igår. Har verkligen trivts bland kollegorna där och kommer sakna vissa av dem. Gillade att ha ett arbetslag, med trevliga människor som jag trivdes med. Har inte haft det så tidigare. Ett samanhang på en arbetsplats. Har sökt en del jobb idag - hoppas på napp på en trevlig arbetsplats!
 
 
Micaela var här för snart två veckor sedan, vi påskpysslade lite. Jag gjorde en dörrkrans med kycklingar som nu hänger på toadörren. Tänker att jag får påskpynta före påsk så jag hinner se det innan vi flyttar under påsk!
 
0 kommentarer

Planerar filmkväll mitt i veckan

Hade planerat att träna ikväll, men jag har jobbat varje dag denna vecka och känner mig ganska trött. Är ledig imorgon, så jag avbokade kvällens pass och kör en vända på gymmet imorgon istället. Ska bara ta det lugnt ikväll. Hade skolinspektionen på besök i mitt klassrum i tisdags. De skulle titta på en lektion i 2B, oavsett vem som var där. Jag var där, så jag fick ta det. Alla lärare var riktigt nervösa för min skull, men jag var lugn. De satt ju bara där bak, var tysta och antecknade medans jag pratade på om året, månader och veckor. Efteråt sa de: "om du inte hade sagt att du var vikarie hade vi trott att du var ordinarie lärare." Så himla nöjd! Sådant är gött att höra. Det är sådan som gör att jag känner att jag gör rätt som söker till hösten lärarutbildning. Jag har funnit min väg. (Tycker dock att det är lite trist att jag behöver studera i fem år för att få bli fullbetald och fastanstäld...)
 
 
Bild från förra torsdagen, när jag varit och lyssnat på Allt vi säger är sant, Lisa Bjärbo signerade alla mina böcker som jag äger av henne samt jag hade en bra hårdag.
 
0 kommentarer