Team Switzerland

phip.
Jag har någon form av någonting (chrus?) på Jacob Black. Jag fick hem "Ljudet av ditt hjärta" på posten tidigare i veckan började jag direkt läsa den (den kom väldigt lägligt - jag hade precis läst ut en annan bok samma förmiddag) för tredje gången. Och jag har nästan övergivit Team Switzerland för Team Jacob. Men nej. Jag kommer inte att kapitulera. För när jag läste fjärde boken var jag också nära att ge upp, men denna gång för Team Edward. Dessutom har jag aldrig tidigare läst så noga delarna om Jake i tredje boken. Första gången jag läste "Ljudet av ditt hjärta" ville jag bara läsa klart tills jag skulle se första filmen, andra gången bara läste jag och tänkte "jag har ju redan läst den en gång". Men nu när jag verkligen läst den på riktigt så förstår jag Team Jacob minst lika mycket som Team Edward och framförallt varför jag står kvar i Team Switzerland. Framför allt det här stycket

"'Han är som en drog för dig, Bella.' Jacobs röst var fortfarande mjuk, inte alls kritisk. 'Jag förstår nu att du inte kan leva utan honom. Det är försent. Men det hade varit sundare för dig. Istället för en drog hade jag varit luften, solen.'

                             Jag drog på munnen i ett sorgset leende. 'Det var så jag brukade se dig', sa jag. 'Som solen, min egen sol. Du skingrade molnen åt mig."

                             Han suckande. "Moln klarar jag av. Men jag kan inte slåss mot en solförmörkelse.'" (på engelska "The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse")

Det var stycket som nu gör att jag jämt balanserar på gränsen mellan Jake och Edward, för att inte som förut vingla lite åt Edward.

Hela det här kapitlet är ett av mina favoriter i boken. Jag kan inte välja mellan detta och det när Edward och Jacob pratar i tältet ett par kapitel tidigare.

Det jag tror att jag har kommit fram till är att Jacob som först verkligen var en klumpig solstråle, som blev till moln som skymde solen ibland och släppte fram dem ibland, som blev en bitter vind som till sist blev en förstående solstråle som drar paralleller till Kung Salomon (Första Kungaboken, GT).


Sen när jag läser den här intervjun blir jag lätt såld på Taylor också...

<'3
0 kommentarer

Toms Blogg

Tom har börjat blogga på tokiohotel.com. Det är inte den dåliga uppdateringen på varannan vecka som det var när de bloggade på Alloy. Nu är tolv gånger på fyra dar. Det är ju som en "vanlig" bloggare. Ett par gånger om dan om lite allt möjligt. Det är mest om random saker. Typ att någon artist har en bra video, att Nike har nya, snygga skor. Men även, vilket är det bästa i hela bloggen, lite nya bilder. Backstage bilder ifrån coversessionen. Jag vet inte vad jag ska säga. Men jag är inte ordlös. Jag tycker så mycket i mitt huvud att jag inte kan få dem i ord. Det är lite stört...

Georg är min nys TH-favorit<3

Bill-Bilderna - De första bilderna vi fick se på honom, officielt, utan större arregeman sen typ december...

Åhh... Vad jag gillar G:na i TH! För att inte tala om Gustavs glasögon. Kärlek!<'33

0 kommentarer

...

Himlar vad jag är emo!
Jag har upptäckt att min sträcka på Tjoget är svart-violett. Detta på en skala där svart är svårast. Det känns inte som att det är till någon hjälp att jag springer tredje sista sträckan av tjugo - där av namnet Tjoget. Vi kommer förmodligen ha gått i omstart ett par sträckor tidigare, men ändå. Idial tiden ligger på arton minuter, jag kommer att ta det tredubbla. Senast jag sprang en riktig tävling, om än öppenbana, så var det en Ö4. Den här banan motsvarar Ö7/8, på en tiogradig skala. Då tog det 1:40 minuter att ta mig runt ca tre kilometer. Jag kommer att klara det, ja. Både att ta mig runt rent fysiskt och orienteringsmässigt. Men ändå! Jag är så otränad att det skvätter om det. Och när jag har berättat om min upptäckt för mamma och pappa har jag till och med börjat gråta. Jag grät inte när jag gick ut nian, jag har inte gråtigt på typ två - tre månader. Och när jag väl gör det är det tre gånger, på tre timmar på grund av en orienteringsbana! Det känns helt stört!
Jaja, jag lyssnar på Håkan (min nyfunna kärlek<3) och hoppas på att ögonen inte sviker mig när jag berättar om mina tvivel för utagningskommeten och att jag får sova i natt. Vi ska upp typ sju - halvåtta för brorsan fyller år imorgon. Sen måste man väl panik packa lite. Typ vattenflaskor, färdkost, ett sista toabesök osv.
Uschja! Sova är vad jag vill göra nu...
0 kommentarer