Blandad kompott

Lämnade som sagt in min uppsats igår. Kändes bra. De som har läst den har tyckt att den varit bra. Uppsatsen handlar om statarna på Tjolöholm och bygger på fyra intervjuer. Jag vet, det är skralt med material, men eftersom det är en B-uppsats kommer man undan. Pappa läste den idag och han tyckte om den. Dels för att han själv är intresserad av jordbruk och så där samt för att han tycker att jag skriver bra. Om någon vill läsa min uppsats på 23 sidor (något färre om du räknar bort första sidan, innehållsförteckning, källförteckning och bilagor) är det bara att säga till. 
 
Idag har jag varit ledig. Sov till nio, åt frukost och läste tidningen, vattnade mina blommor (genom att låta dem stå i vatten ett tag för att verkligen dra till sig vattnet), var på ett cirkelgympass på Friskis och tog ett varv på Kungsmässan. Var hemma klockan 15. Tiden går så himla fort. Väntar på att Tony ska komma hem, vilket han borde göra vilken sekund som helst. Hade tänkt att plocka undan i köket och i hallen idag. Men det har inte skett än. Det blir stöktigt där så himla fort. Och då känns det snabbt övermäktigt, vilket leder till att jag inte vill vara i köket. Dålig cirkel. Beror nog delvis på att vi inte har ätit middag tillsammans i köket sedan i måndags (tisdagar är Tony borta hela dagen på scouter och igår blev det väldigt sen middag, så vi åt i soffan). Vardagsrummet är i alla fall trevligt att vara i. Det är till största del klart nu. Fattas gardiner och tavelvägg. Det är fullt med växter och det gillar jag. Har fler växter än vad jag har krukor för tillfället... Och typ fler växter än fönsterkarmar... Har placerat en stol och en pall i vardagsrummet bara för att kunna ställa växter på dem. Men det är fint! Här är en halvtasktig, spontan webbkamerabild på ett hörn i vardagsrummet:
 
 
Väggarna är målade i en scoutskjorteblå färg samt betonggrå (jättesvårt att hitta en färg som blev bra i detta stora, ljusa rum) och i mellanrummet är det en fågeltapet från Boråstapeter. Pedestalen är köpt på second hand för 40 pix, stolen har Tony gjort av en gammal traktorsits och en modern snurrstol, trappallen är Tonys och kartan är köpt på loppis för dryga hundralappen.
 
0 kommentarer

Uppsatsinlämning

 
 
Jag har arbetat med den här uppsatsen sedan mitten av april. Och nu är den inlämnad. Känns så himla skönt!
GU Tjolöholm historia statare uppsats
0 kommentarer

Hepp!

Jag kämpar på med min uppsats. Första utkastet till slutdiskussionen blev klart idag. Ska skriva en sammanfattning och sen är det bara finlir kvar. Hoppas jag. Skall träffa min handledare på torsdag och få domen. Är ganska övertygad om att jag kommer att bli godkänd eftersom jag faktiskt har gjort något som kan liknas vid en B-uppsats. Har en vecka på mig till inlämning 25 maj. Så det känns okej. Men det är krävande dagar. Är i skolan klockan nio minst tre dagar i veckan, övriga tio eftersom jag måste sova för att orka. Stannar ofta till 16-tiden. Om jag stannar längre blir jag för trött och kan då inte använda nästa dag. Men nu skall jag sova. För det behöver jag.
 
 
Så här såg jag ut för en vecka sedan när det var 25 varma grader, i stället för 15 kalla grader som idag. Kofta och magtröja (med egenmålad uggla) från HM. Kjolen har jag fått låna av syster medan hon är på äventyr i andra delar av världen. Har faktiskt samma frisyr idag! Men har inte blivit röd i glipan mellan tröja och kjol eftersom jag inte satt ute på lunchen.
 
1 kommentar