Palettblad

 
I förra veckan bytte jag bort en av mina ampelliljor och ett par sticklingar från en av mina pelargoner mot ett knippe palettbladssticklingar. Jag har redan planetrat tre stycken och känner att det räcker, men det finns fem individer kvar. Någon som är intresserad? Antingen så byter vi krukväxt mot krukväxt (stickling är okej!) eller så betalar du portort så skickar jag. 
0 kommentarer

Blommor och blad

Då det inte är så långt kvar till min födelsedag tänkte jag att det nu var läge att bjuda in till middag. Fyller år på en fredag i år och planerar att ha middag med den närmsta familjen samma kväll. Har inte riktigt bestämt om jag ska fira på något mer sätt. Får se. Hade från början tänkt att köpa vykort på loppis att skicka iväg, men det glömdes bort och tiden rann i väg. Så idag har jag pysslat ihop egna kort som redan har påbörjat sina resor mot nya mål. I våras köpte jag en flora på loppis för de fina bilderna. Idag valde jag ut de finaste sidorna, klippte ut blommorna och klistrade fast dem på nytt papper. Dekorerade även lite med guld och sliverpenna för att det skulle hända något mer. 
 
 
Så enkelt och så snyggt. Blommorna gjorde jobbet.
 

Apråpå blommor så är det något jag gillar. Sådde en sommarblandning på en jordplätt i våras och nu ger den skörd. Det såg skralt ut ett tag, men den senaste månaden har vi haft färska blommor på köksbordet varje vecka (mot en i övrigt ganska stökig bakgrund av papper, tidiningar och annat). Luktärtorna jag sådde i ett hörn av grönsakslandet bidrar till en ljuvlig doft i hela rummet. Största besvikelsen i år är dock min ranunkel. Köpte sju knölar i våras, försådde dem enligt konstens alla regler. En tog sig. Och gav ifrån sig ett par halvdassiga blommor. Trist. Tur att allt annat sköter sig som det ska!
 
 
Den senast intagna buketten bor för tillfället på köksbänken i väntan på att det ska bli plats på köksbordet... 
 
0 kommentarer

Juni, juli, augusti

Det är ganska långt mellan uppdateringarna numera. För det mesta beror det nog på att jag gör annat än sitta vid datorn. Läser bloggar max två gånger i veckan. Ibland kollar jag inte ens Facebook varje dag. Och inte beror det på det fina vädret... För det mesta har jag jobbat. Så mycket att jag fått överbelastningsskador i hela halva kroppen. Handlederna känner ni till. Sover med stöd och har stöd på båda händerna under arbetstid. Plus gör styrkeövningar framför Glee om kvällarna. Har haft småont i benen på grund av att jag har stått för mycket, men det löste sig ganska bra när jag började sitta mer (står cirka 45 minuter, sitter därefter lika länge och växlar så om jag har möjlighet). I förra veckan fick jag dessutom ont i överarmen. Riktigt ont. Så ont att jag har varit hemma från jobbet sedan i söndags. (Ganska dålig timing att ha karensdag en dag med 100% OB - men jag valde att lyssna på kroppen.) Sjukgymnasten rekomenderade vila fram tills på lördag då jag ska jobba igen samt lite övningar. Det är inte så många pass kvar nu innan min anställning tar slut. Bara tolv stycken faktiskt. Det lär jag fixa. Sen får vi se vad som händer. Andra antagningsbeskedet till universitetet kom idag och jag är nu åttonde reserv - klättrat åtta platser helt enkelt. Ska träffa en studievägledare imorgon - ett sätt att greppa om ett sista halmstrå. 
 
 
I tisdags, när det var fint väder för första gången på en månad, åkte mamma, syster och jag ut till Smarholmen för picknick och krabbfiske. Jag fångade flest med snöre och mussla. Syster fångade färst, men med händerna i stället. Så man kan nog säga att vi fick lika många.
0 kommentarer