Påskvecka

Jag fick in tentan till sist. Men det var jobbigt. Bröt ihop helt i måndags. Satt en timme i biblioteket och fick fram en mening (om än en väldigt bra mening), gav upp och när jag berättade för mina kompisar att jag skulle gå hem började jag gråta (inte fulgråta, men tårarna rann). Grät i väntan på tåget när jag smsade mamma om att jag ville gnälla och gråta hos mamma som när jag bodde hemma. Grät när pajdegen till middagen inte uppförde sig som den skulle (var smulig och tog slut för fort). Då fulgrät jag och Tony fick bara hålla om mig. Sen gick det bättre. I tisdags och onsdags satt jag i grupprum 12:30-16:30 med klasskompisar. I torsdags satt jag själv till klockan 14:00. Då bestämde jag mig för att jag var klar, så jag skickade in och åkte hemåt. Via Erikshjälpen och Maxi. Och sedan i torsdagskväll har jag enbart varit hemma eller hos mamma och pappa hundra meter bort. Det har varit ganska skönt. Och den datortiden jag har haft nu, se senaste två timmarna, det är första gången jag öppnat datorn sedan i torsdags. Vilket kan bero på att jag äger en platta där jag har kunnat snabbkolla mailen och Facebook. Samt lyssnat på P3 Dokumentär. (Har blivit några stycken: Polisrazzian i Alsike kloster, Neurosedynkatastrofen, Jönköpingskravallerna 1948, Utvisningen av familjerna Sincari och Kidnappningen av Uppsalastudenten - kan rekomendera samtliga!)  Samtidigt som jag har pysslar på Babuschkor. De är nästan klara. Köpte förlite bommul till fyllning... Hade planerat att inreda i vårt nymålade vardagsrum, men vi har fortfarande inte fått hit stommen till en byrå som fyller en nyckel funktion, så det får vänta. Med tur får vi hem den imorgon. 
 
Igår fick Tony en påskpresent av mig - tekniklego inslaget som en kyckling!
 
0 kommentarer

Prokrastinering

Egentligen borde jag skriva på min hemtenta. Verkligen borde jättemycket. Men jag vet inte var jag ska börja, så jag gör annat i stället. Tentan ska lämnas in på skärtorsdag (om en vecka) klockan 22:00 och vara på 8-10 sidor. Vilket i sig låter helt okej. Haken är att på måndag börjar nästa moment. Så i nästa veckan har vi två föreläsningar på tre timmar vardera, lite litteratur samt en inlämningsuppgift tills på torsdagen (samma dag som tentan ska in). Någonstans har det blivit miss i schemat. Och det är otroligt frustrerande. Den senaste månaden har guppen delats upp i tre mindre grupper där jag och tio andra har läst historisk krimologi. Väldigt intressant! Vi har läst 700-800 sidor i veckan i vår litteratur, men det har varit bra och intressant litteratur, så vi har varit väldigt nöjda. De två andra grupperna har haft lite mindre litteratur, men har å andra sidan gjort en del grupparbeten och mindre inlämningsuppgifter under momentets gång. Vilket i sig är helt rimligt. Men deras tentor är ungefär hälften av vår samt att de fick dem lite tidigare. Det är inget att göra åt i nuläget, mer än att tycka att det är förjävligt och hoppas att vi möts av förståelse på nästa moment...
 
 
1 kommentar

Egengjord långhelg

Borde egentligen gå till sängs, eftersom klockan har passerat läggtid för länge sedan (vill helst borsta tänderna klockan 21.00), men eftersom jag vaknade strax efter tio imorse får det väl vara okej. Har haft lite långhelg då jag stannade hemma från skolan i fredags (räknar med att hinna läsa litteraturen i veckan istället), vilket har känts himla bra. Har varit ganska rastlös, vilket jag tror kommer av att jag läser och därmed sitter still för mycket på veckorna. I fredags planterade jag om flertalet sticklingar eftersom jag tyckte att det var dags för att ta upp pelargonerna ur källaren, men även för att jag fått gullrankor av Sandra i ett sticklingsutbyte. Har helt slut på krukor - både inne- och yttervarianten. Köpte därför ett krukformarset på Ica idag inför vårens försådder. Igår gjorde jag fina vårplanteringar med mossa, krokusar och påskliljor. Planen är att de först ska vara vackra inne, sen när det inte är tjäle i marken ska jag plantera ut dem så kan de få blomma år efter år i trädgården i stället. Sen åt vi middag hos mamma och pappa. Trerätters. Förrätten? Jo, det var friterade fårtenstiklar. Ganska smaklöst och trist. 
 
Råa lammtensriklar och fritterade lammtenstiklar.
 
Vi tittade även på Melodifestivalsfinalen. En av få gånger i mitt liv. Var ganska trevligt, men vi satt mest i soffan och pratade ändå. Idag har jag handlat och lagat mat innan träning. Och så höll huset på att brinna upp. Eller kunde ha gjort. Vi eldar med ved i en panna i källaren. Själva elden är på ett raster cirka en decimeter ovanför botten i pannan (så att syresättningen blir bättre) där vi även askar ur. Ett av tre raster hade gått sönder igår, så vi skulle bara vara lite försiktiga när vi eldade. När jag skulle ner i källaren kände jag att det luktade bränt. Efter några om och men kom de (pappa och Tony) fram till att eftersom Tony askade ur pannan så himla noggrant imorse hade de glödbitar som fallt ner (som annars hade stannat på rastret) hettat upp botten av pannan (som annars hade dött i asklagret), som i sin tur gjort att dammet under pannan börjat glöda. De fick avstyrt det hela och nu ska vi iakta stor försiktighet när vi eldar och i möjligaste mån se till att vi är hemma under tiden det brinner. Hoppas att det inte blir en köldknäpp i natt!
 
0 kommentarer