Julklappar

Vår julvecka har varit väldigt lugn sedan jag gick på jullov för en vecka sedan. Min familj tog med mormor, farmor och farfar till Jul på Liseberg i början av förra veckan med middag och fem kamp - väldigt kul! Tony hade hoppats på att få vara ledig hela förra veckan, men firman hade för mycket att göra så han fick bara ledigt den 23 - dock har han haft turen att få börja på ett bygge i Kungsbacka, så det är okej ändå. Julafton tillbringades hos mina föräldrar i grannhuset med mina syskon och mormor. Väldigt lugnt och kravlöst. Vi såg Kalle, ett par avsnitt av julkalendern och Karl Bertil Jonsson samt spelade spel. Juldagen spenderade vi hos min morbror med familj och igår fylde min faster år så först firade vi henne mitt på dagen, sen kom Tonys föräldrar och mormor till oss på fika och senare på kvällen var vi ett stort sällskap (mamma, pappa, mormor, farmor, farfar, faster, bror med vän, svärmor, svärfar, Tonys mormor, Tony och jag) som såg En man som heter Ove på bio. Mycket bra film som följde boken bra. Och imorgon åker jag till Sara och nyårsfirande!
 
 
Mina julaftonsklappar var en bra skörd i år! Av Tony fick jag en stor, tjock bok med koppartryck över svenska städer från 1600-talet (denna utgåva från 1980-talet) och en ljuslykta som jag egentligen skulle ha fått i födelsedagspresent... Av mormor fick jag ett par grytlappar vilket var mycket bra för de vi hade behövde åka i tvätten och alla andra vi äger har fått ben och gått och gömt sig. Vi syskon går ihop och ger paket till varandra så av dem fick jag en personlig termosmugg - den jag har har börjat läcka så det var vältajmat. Av mina föräldrar fick jag favoritstrumpor, knappnålar med metallhuvuden, symaskinsnålar, sömometer/fiffikus, sista säsongen av Glee, en disktrasa samt pengar till nya skoinlägg (ej med på bild).
 
0 kommentarer

Årssammanfattning 2015

Nog för att det är två veckor kvar på året, men jag kör årssammanfattning redan nu. Listan har jag lånat från Clara.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 

Arbetade i mataffär och började studera.

Genomdrev du någon stor förändring? 

Ja, vi flyttade. Det kändes som en stor grej att Tony och jag flyttade tillsammans, inte bara att jag fyttade in som förra året.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 

Min kusin blev tvåbarnsmamma i oktober! Har dock inte träffat den lille än.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  

Har svårt för datum och så där. Kanske 2 oktober - jag skrev min första tenta och Tony fyllde 25 år. Ingen lysande kombo.

Dog någon som stod dig nära? 

Tack och lov nej. 

Vilka länder besökte du? 

Danmark med släkten i somras. 

Bästa köpet? 

Vår säng. Och min symaskin.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Att jag har klarat alla mina tentor hittills. Framförallt min andra tenta blev jag riktigt glad för. Fick en sådan himla fin kommentar så det gjorde ingenting att jag var 0,5 poäng från VG. Var glad i flera dagar efteråt.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? 

Tid möjligtvis. Har en ganska bra balans mellan det jag tycker är viktigt och jag mår bra. Men jag kan ibland sakna att slösurfa. Det tar tid att plugga 100%, träna, vara scoutledare och sköta ett hushåll.

Vad önskar du att du gjort mer?  

Varit ute. Blev inte en enda hajk under året, kunde inte cykla till jobbet i somras eftersom mina knän gjorde ont och sånt där.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Åkt bil när det egentligen är cykelavstånd. Har blivit lat.

Favoritprogram på TV? 

Tittar inte på TV. Bara SVTplay. Men julkalendern gillar jag skarpt!

Bästa boken du läste i år? 

Vibeke Ohlssons serie om Bricken på Svartvik. Är lite kär i den bokserien. Pratar om den typ hela tiden i skolan. Så det är egentligen sex böcker...

Största musikaliska upptäckten? 

Lyssnar bara på P3 nu för tiden. Möjligt vis Jakob Karlbergs Fan va bra, men det känns inte så otippat att jag skulle gilla den.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? 

Att jag äntligen fick arbeta i en matbutik, något som jag velat göra länge. Dock höll inte kroppen...

Största framgång på det privata planet? 

Flytten. Och att jag och Tony är tryggare i vår relation.

Största misstaget? 

Att förutsätta att det är enkelt att komma in på lärarprogrammet. Det är det inte om man vill plugga i Göteborg.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Gladare skulle jag säga.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Mat. Och grejer till hemmet. Mest via Erikshjälpen och andra secondhandaffärer.

Något du önskade dig och fick? 

Skriver så bra önskelistor så jag får bara saker jag önskar mig! Annars sånt där generellt, luddigt som att jag är nöjd med mitt liv osv.

Något du önskade dig och inte fick? 

En plats på lärarprogrammet.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? 

Jobbade och hade kalas för familjen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Möjligtvis att vi skulle kommit längre på inredningsfronten i huset.

Vad fick dig att må bra?  

Att träna och pyssla. Även att börja plugga och få en social dos av jämnåriga varje dag.

Vem saknade du? 

Upplever inte att jag saknat någon. Däremot att jag hade umgåtts mer med mina vänner.

De bästa nya människorna du träffade? 

Mina nya klasskompisar.

Mest stolt över? 

Mina syskon, mina studier, att jag roddar ett hem och att jag känner mig väldigt bekväm med att vara vuxen.

Högsta önskan just nu? 

En del fåniga och klychiga saker om kärlek, men även att orättvisor i världen skulle lösa sig genom ett trollslag. Att ingen skulle behöva fly eller tigga för en bättre framtid. Delvis för att jag inte vet hur man ska få rätsida på problemen, så om de inte fanns skulle jag slippa tänka på dem.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  

Göra högskoleprovet och ha plan B inför mina studier. Samt söka sommarjobb innan januari är slut.

 
Avslutar med en favoritbild från i år. Jag och Tony på Mandö i somras. Har den som omslagsbild på både telefon och surfplatta.
 
 
0 kommentarer

Ny desing

Är inte helt säker på hur länge jag haft desingen med balbilden. Någon gång 2012 tror jag i alla fall. De senaste åren iväntade jag på att en ny bra header-bild skulle dyka upp huxflux. Det gjorde det inte. Men jag har blivit så himla less på den där halvsneda desingen som var och jag aldrig orkade fixa till, så jag införskaffade ett förvalt tema. Kostade 3 000 pro-poäng, vad det nu är. Hade i alla fall drygt 7 000 att ta av så det kändes okej. Känns bättre nu. Kan inte lova mer frekvent bloggning bara för att jag byter tema, men vi får se. Har en fördjupning om romer imorgon och två föreläsningar på måndag kvar innan jag får jullov. Känns ganska välbehövligt. Har införskaffat alla julklappar (utom en rosa pastaslev - någon som vet var man kan få tag på en sådan?), väntar dock på att några ska komma med posten. Vi ska hugga gran i helgen och besöka jul på Liseberg i nästa vecka. Det lär bli en grön jul, men bra ändå.
 
0 kommentarer