Mellandagar

Befinner mig just nu hemma hos Tony. Vi har just sett andra delen av Fröken Frimans krig. Om ni ska se något på SVTplay, se den då! Vi ser mycket film och jag lullar runt en hel del. Har målat lite, och har fler ideér i huvdet. Har satt upp köksluckor samt hämtat brädor till en blivande sänggavel. Lever ett idylliskt, halvtråkigt, nykärt mellandagsliv.
 
 
 
Om inte annat är Fröken Frimans krig fullt med citat!
 
 
0 kommentarer

Juldagar

Nej, jag säger nej. Jag tänker låta bloggen vara större delen av det här lovet känner jag. Internet med för den delen. Det finns så många andra människor jag hellre umgås med på riktigt, i stället för att sitta framför en skärm. Idag är undantaget.
 
Sedan julafton har vi fyra nattgäster i huset. Mormor, moster med man och Tony. Mormor kom hit redan den tjugotredje. Men moster, hemmahörande i Östersund, dök upp tillsammans med övriga julaftonsgäster. Julafton var en bra dag. Vi åt mat, pratade i massor, såg Kalle, delade ut julklappar och hade lotteri. Framåt kvällen kom Tony hit, när han var klar med sitt egna julfirande. Kanske bästa julklappen - att vakna mitt i natten, gå på toa och komma tillbaka till en säng där det finns en famn att bli omhållen av. Är annars väldigt nöjd med övriga julklappar med. Till exempel riktigt fina regnbyxor, en bok, påslakan och en termosmugg från Scouterna. Igår var mina fastrar med familj samt farmor och farfar här på juldagsfrukost med tillhörande långpromenad.
 
Idag är det mellandag. Jag har redan hunnit med ett ROKO-möte via Skype och ska om ett tag bege mig till stan för att träffa Johan innan jag ska träna. Tony passar på att göra ärenden när jag ändå är upptagen. Men han kommer hit ikväll igen, för imorgon fyller min ena faster jämt, så då blir det stort kalas. Tänk vad fint att ha en pojkvän som tycker om ens släkt så mycket att han kan tänka sig att umgås med dem flera dagar i rad - av fri vilja!
 
 
Och tänka sig - tomten kom till oss också!
 
0 kommentarer

Julklappar

 
Jag tycker ju att det är så fruktansvärt roligt att slå in paket, för det finns nästan inga begränsningar. Utöver formen på paketet. Personligen tycker jag att jag har haft ganska tråkiga former att så in, till skillnad från förra året. Men i år har jag använt mig ganska mycket av Pinterest för intressanta uppslag.
 
 
Årets enklaste paket, men jag fick se det här med tårtpapper på paket och blev helt såld.
 
 
Ett paket till julklappslotteriet. Jag har slaktat en av önskebilderna i KP föreställande ISS tillförmån för rosett och band. Är himla nöjd!
 
 
Mitt andra bidrag till julklappslotteriet är också randigt. Bården är av samma papper som paketet ovan. Solfjädrarna är busenkla att göra, men kan vara lite pilliga.
 
 
Såg det här paketet och ville göra ett eget så mycket att jag gick och väntade på ett fyrkantigt, hårt paket. Mitt konfettipaket blev inte så bra som det är i min fantasi, men jag gillar idéen. Silvrigt papper, konfetti och stjärnor inslaget i celofan.
 
 
När jag la sista handen på det här paketet sa jag åt mig själv att jag måste lugna mig. Det bästa och värsta med stora paket är att man kan göra så mycket med dem utan att de blir överfulla. Här är tårtpapper, pappersnöflinga i rött silkespapper och granar i cirklar samt en duttad kant av guldfärg. 
 
I skrivande stund är det ett paket som fortfarande är oinslaget, men innehållet är inte heller färdigställt...
 
 
0 kommentarer