Pallkragar

Sedan vi flyttade hit för 1,5 år sedan har jag fått gröna fingrar. Jag har lite för många krukväxter inne och har börjat odla grönsaker ute. Då har jag odlat i de hembygda pallkragsliknade grönsaksland som fanns på tomten, men de har inte tillfredställt mina önskemål. Mest eftersom den stora är för stor - jag når helt enkelt inte att rensa överallt utan att kliva i landet. Förra helgen kom Tony hem med fem regäla pallkragar som blev över när de rensade ett scoutföråd och igår satte vi dem på plats. Vi hade god hjälp av pappa med traktor, stenar att ha mellan pallkragarna, grävmaskin, jord och kunskap. Mitt huvuduppdrag blev att köra traktor, det gick bra, men det var ett tag sedan. Vintern jag tränade inför körkortet satte pappa mig i traktorn i skogen så att jag fick dra upp fällda träd. Jag tränade backning och pappa slapp sitta med. Men det är 4-5 år sedan. Eftersom det blev ett par vändor fram och tillbaka hann jag träna lite så jag kände mig mer bekväm med det hela efter ett tag. Och jag tror att drygt fyra års bilkörande bidrog till att det gick bra. Totalt tog projektet fem timmar och kostade oss inget mer än tid, så jag är mycket nöjd! Nu får vi bara hoppas att vi får fällt några träd så att solen når och grödorna tar sig!
 
 
Det första jag gjorde när vi var klara med kragarna var att plantera jordgubbarna som hängt i amplar över sommaren.
 
1 kommentar

Helgen som var

Skrev första hemtentan i fredags och imorgon får vi en ny, så det är en del att hänga med i. Som väl är ligger jag i fas med läsningen nu, eftersom vi var lektionsfira idag. Bör dock läsa inför salstentan om två veckor. Vi har många dubbelföreläsningar och då orkar jag inte läsa före/efter, så det gäller att priotera (bort texter på engelska, eftersom jag i princip måste direktöversätta varenda mening för att förstå tittar jag mest på dem). Nog om skolan, jag tänkte berätta vad jag gjorde för husmorssaker i helgen!
 
 
Pappa tycke om att plocka svamp, men inte att rensa den. Så i torsdags kom pappa med en korg fylld med svamp som jag rensade framför TV:n två kvällar i rad. I lördags stekte jag den och den stora korgen blev 1,5 liter smörstekt svamp till frysen. (Efter svampsteket korrekturläste jag min tenta och lämnade in den. Kändes bra. Nu väntar tre veckor innan vi får tillbaka svaren.)
 
 
Sen invigde jag min SaftMaja. Hittade den på Erikshjälpen för 75 kronor tidigare i somras och slog till. Det är ett riktigt äppleår i år och eftersom vi inte äter så mycket äpplen ville jag ändå ta till vara på dessa frukter. SaftMajan var ganska smidig, men till nästa gång skall jag skaffa mindre flaskor. 
 
 
I söndags invigde jag ett annat nyförvärv - min hushållsassistent. Tycker att det är jobbigt och svårt att knåda deg, så Tony har bevakat annonser åt mig via Blocket. För en vecka sedan hittade han ett riktigt klipp, slog till och gav mig en lite sen födelsedagspresent! Första baket fick bli kanelbullar, och jag tror att vi senare i höst kommer att mala en del färs också. Både tacka (bra till tacos) och med lite tur älg. 
 
Och anledningen till att jag kan ha så stora hushållsapparater som en assistent och SaftMaja beror på att vi bor i ett väldigt stort hus samt har ett förhållandevis stort kök. Tror dock att SaftMajan får flytta ner med saften till källarskafferiet i väntan på nästa saftkok...
SaftMaja
0 kommentarer

Första skolveckan

Nu är första skolveckan avklarad. Det känns bra, men jag är vansinnigt trött. Inte nog med att det har varit nio pass (föreläsning/introduktion/seminarium/filmvisning) så är jag för tillfället utan medicin mot min mentala uttröttbarhet. Det suger. Är helt slut efter en dag. Vill bara sova, men slits mellan önskan att kura ihop mig till en boll i ett hörn och röra på mig. Blir så tudelat. Får ju spring i benen av att sitta still! Under någon form av frivilligt tvång gick jag på ett bas-pass i onsdags och idag blev det yoga hemma. Vilket inte är tillräckigt för att tillfredsställa mitt behov. Hoppas att det rättar till sig framöver. Även det där med tröttheten (=att min läkare säger okej att återuppta medicineringen). Hade tänkt läsa till klockan 15 idag, är ju ändå fredag. Blev 14. Och då var det inga effektiva timmar. Som väl är var det intressant och förhållandevis lättläst kurslitteratur, så det blev fyra kapitel  (ca 100 sidor). Som ska testas av om en vecka. Men nu tänkte jag borsta tänderna och sova. Puss och god natt! 
0 kommentarer