Sjuklingynkling

När jag vaknade igårmorse hade jag pytteont i halsen, gick typ över efter frukost men var tillbaka när jag satt på tåget in. Under dagen började jag känna mig sjuk i största allmänhet och ställde in det planerade träningspasset. Gick en promenad i stället på kvällen med Tony. Bestämde mig för igår att bara vara i skolan under dagens föreläsningar samt skippa scouterna. Vaknade vid sextiden kände mig så där eftersom jag då även drabbades av mensvärk på toppen. Tog en iprem som sov 1,5 timme till. Var måttligt road när jag efter om och men kravlade mig ut sängen vid åttatiden och tog två paracetamol. Cyklade i sakta gemak till tåget (Tony har bilen eftersom han ska på scouter. Och borde komma hem vilken minut som helst.) och mådde fantiskt ganska okej när jag kom fram lagom till föreläsningen vid tiotiden. Antecknade runt två sidor (lite för att vara jag) och kan inte redogöra mer än att det hadlade om vikingarnas plundringståg. Tittade mer ut genom fönstret sista halvtimmen än frammåt... Efter lunch gick bättre. Kan vara kombon av favoritföreläsare och föreläsning om äktenskap, sex och kärlek under medeltiden som gjorde det. Tog mig hem och har tagit det kolungt. Största persen var att tömma diskmaskinen. Känns på ett sätt skönt att ha fått närmare fem timmars oavbruten datortid, eftersom det var så längesedan sist. Har hunnit göra bankärenden i lugn och ro, läsa på om p-dator, läsa bloggar och stötta Historiskan. Jag valde 400 kronors-knappen. För då får jag en prenumeration och tygkasse. Känns värt. Och viktigt. Framförallt eftersom boken om kvinnohistoria vi skulle andvända under detta moment är slut hos förlaget och inte ens hälften har fått tag i den. Medans våra andra böcker finns det hur många som helst av. Jag hoppas att du också klickar på en sådan där knapp. Om så bara 20 kronors-varianten. Pengarna dras först om de kommer upp i rätt summa, vilket gör att mina pengar inte går upp i rök. 
 
 
0 kommentarer

En vecka i september

Ytterligare en vecka har förflutit. Scoutterminen har börjat på riktigt med mig som ansvarig ledare för spårarna. (Vilket får mig att inse att jag har en del att förbereda inför tisdagens möte som jag ej har gjort...) Vi har haft en del självstudier i skolan och tentan närmar sig. Vi har runt 400 sidor på engelska och drygt hunda sidor på svenska som vi ska ha läst samt kunna. Det kräver diciplin. Och att jag antecknar samtidigt. Så det tar en himla tid. Tar mig 6-8 timmar att läsa ett av kapitlen i huvudboken på engelska och vi har tretton sådana. Som väl är innehåller min bok redogörande samanfattningar efter varje kapittel. Jag åker i vilket fall in till Humanisten och läser där, så blir det lite som att åka till jobbet. Tveksamt om jag hade gjort det om det inte var andra från min klass som gjorde det samma. Dock är jag inte lika hardcore som dem. Jag lämnar vid tre, fyra-tiden. De sitter till kvällen, efter middagstid. Får se hur det går. Hoppas på det bästa. 
 
Mina planer för helgen var att städa lite och plantera ut tulpanlökar. Har fått gjort noll av dem. Har däremot varit på lyckad loppisrunda (fyndat material till en hel kjol (tyg, dragkedja och mellanlägg) för 15 kronor!), lagat god mat, sett bra filmer och tvättat. Sen har jag hela dagen idag också. Fast nu ska jag snart på yoga!
 
 
Under Danmarksresan i sommras bodde vi i Ribe, som är den enda handelstad från vikingatiden som fortfarande existerar. Alltså nämns den i vår kurslitteratur. Coolt!
 
0 kommentarer

Pjamasbyxor

Nu är det snart två veckor sedan jag fyllde år och då fick jag två fantastiksa böcker av mina föräldrar. Den vi ska prata om nu är Love at first stich. (Amerikauret tänkte jag ta senare, när jag är klar med hela Vibecke Olssons serie om Bricken.) Hade läst att den skulle vara bra och bara innehålla mönster man vill sy. Och så är det! Innan jag läste boken (snarare skummade) tänkte jag att jag nog kan börja med något av de svårare plaggen. Sen såg jag hur boken var uppbygd och tänkte att jag kör från början i alla fall. Hoppade dock över första scarfen. Så måndagen efter mitt födelsedagsfirande köpte jag (dyrt) tyg på Stoff och Stil och förra veckan sydde jag ihop ett par pjamasbyxor. Tog typ sex timmar inklusive lunchpaus för mig. Ganska rimligt. Mitt tyg är strechigt och jag var lite nervös för hur det skulle gå, men det gick fint. De är sköna att skrota runt i hemma. Har inte sovit i dem än och det lär nog dröja för de sitter inte uppe av sig själva och sova med åtdraget snöre i midjan vet jag ej om jag är sugen på...
 
Taskig mobilkvalitet var allt jag hade att tillgå här i soffan.
 
Närbild av tyget med fina små fåglar.
 
Detta är mitt bidrag till Fredrikas sypepp.
 
0 kommentarer