Biblioteksbesök

Känns som att det är lite dåligt med jobb nu. Hemma idag med. Men en bra grej är att jag fick gjort lite ärenden nu på förmiddagen. Bland annat var jag inne på biblioteket, men visste inte vad jag ville läsa och kom därmed i snack med en bibliotekarie om böcker. (Tips! Prata med bibliotekarier - de kan böcker och har många bra tips.) Sluta med att jag kom hem med sju nya böcker. Så nu ska jag bara läsa klart min nuvarande bok och sen ska jag börja på denna nya hög. I like!
 
0 kommentarer

Fina saker med Tumblr

 
 
 
 
 
Jag hade hoppats på någon.
 
0 kommentarer

Scoutmöte

Var på ett riktigt bra scoutmöte idag. Eller jag höll i ett. För våra två närvarande femtonåringar i gränslandet mellan äventyrare och utmanare. Utgick från en bok jag fick på FM om Creating Change - Getting Together med lite övningar. Vi skrev ner vad som gjorde oss arga, vad vi brann för och vad vi blir lyckliga av. Spelade brännboll med stekpanna med resten av avdelningen. Sen pratade vi om vad vi gör i scouterna. Nästa vecka ska vi spinna vidare och sammanföra alla fyra övningar. Tanken är att de ska få fram en idé som kan bli ett projekt till hösten som förenar något som gör dem arga och förändra med något de brinner för och gör dem lyckliga med scoutmetoden. Jag tror att det kommer att gå bra! Trots att de kanske inte fattar det själva, är de på god väg att bli något av de där småpluttarna som inte är så små längre...
Dessutom har jag nu fått ärva en gammal telefon av min scoutledarkollega. Batteriet på den jag har är kasst. Riktigt kasst. Så nu ska jag och Samsungen här ha en tillvänjingsperiod innan jag bestämmer hur vårt framtida liv ser ut.
 
0 kommentarer