SVTplay

I detta hushåll tittar vi på SVTplay säkert fyra kvällar i veckan. Tänkte därför sammanställa vad Tony och jag tittar på (och har tittat på) under den senaste tiden.
 
 
Sörjde djupt när sägongens sjätte och sista program hade sänts. Gillar panelen skarpt! Har lärt mig en hel del - t.ex. varför medeltidsmänniskor var tvugna att dricka kompiösa mängder öl och varför all annan tvätt åker in i örngotten i tvättmaskinen.
 
 
Har tydligen varit flera säsonger, men trillade över det av en slump. Påminner lite om Mästarnas mästare (som vi också gillar), men med andra typer av stjärnor.
 
 
Plojigt fredagsnöje. Bra kombo av hjärndött skratt, musik och allmänbildning. Mycket roligare nu än när jag var liten - för nu har jag hört musiken som är med.
 
 
Jag måste erkänna att jag är lite kär i Armita Golkar, psykologiprofessor (som även är med i Fråga Lund). De träffar personerna bakom de virala succérna, pratar om mekanismer bakom och utför expriment. Ett av mina favoritprogram för tillfället!
 
 
Ska erkänna att det mest är Tony som vill se det här, men jag tycker att det är lite småmysigt att följa den danske bonden. Tycker mest om när han besöker genbanken i Alnarp och fröbanken på Svalbad.
 
 
Kalle Zackari Wahlström testar massa olika idrotter för att visa att det är najs att röra på sig. Tredje säsongen. Vet inte om de två tidigare finns tillgängliga i nuläget, vi såg dem förra sommaren, men alla avsnitt är fristående.
 
 
Ibland ser vi även dokumentärer, men de är lite svårare att hitta eftersom de inte ingår i en serie på samma sätt. I veckan såg vi dokumentären om Miranda som är engagerad i SDU och vi får följa henne under en ganska turbulent period inom ungdomsförbundet.
 
 
Både säsong ett och två ligger ute just nu. Vi såg allt i julas och det ryktas om en tredje säsong om dessa starka kvinnor som verkar i 1920-talets Stockholm.
 
 
Nu går jag lite utanför rubriken, men tänker att Öppet arkiv är nästan samma sak. Och där finns Värsta språket. Riktigt språknördigt på ett populärtkulturellt vis. Både Tony och jag har behållning av det hela. Dessutom blir det väldigt tydligt vad som har hänt de senaste 15 åren, framförallt inom tekniken.
 
 
Kemi finns överallt utan att vi kanske är medvetna om det. Brita Zackari och kemiprofessorn Ulf Ellervik gör expriment och förklarar på ett enkelt och roligt sätt. Finns på URplay.
 
Tror att det är mina rekomendationer för tillfället. Om någon har något tips - hojta! Gillar program med substans, men gärna humor. Andra favoriter som kommer och går är Intresseklubben, Tänk om och Historieätarna. Serier på Youtube funkar också - bara det är på svenska/finns svensk text. Är bortskämd med det numera. 
 
Doobidoo Fråga Lund Fröken Frimans krig Genikampen Grym kemi Hundra procent bonde SVTplay Sociala monster Svett & etikett Urplay Värsta språket Öppet arkiv
0 kommentarer

Smakbox

Idag kom min tredje Smakbox. Tycker att det är en kul grej att få hem nya varor att testa samt en del basvaror av lyxigare sort, men till ett bra pris. Det här fick jag i dagens box:
 
 
En salig blandning med andra ord! Kokosmjölk, choklad, spagetti, granola, chips och rapsolja är sådant som ingår i mitt basskafferi, men inte just de här sorterna. En del saker är jag mer tveksam till om jag kommer att testa, t.ex. kryddblandningarna och middagsrätterna eftersom Tony och jag har lite känsliga smaklökar när det gäller hetta. Och sportdryckerna kommer vi inte att testa alls. Fick en våren 2015, som åkte i vasken när jag städade kylen i veckan. Dicker inte sådan. Så om någon vill testa - let me know!
 
Om du vill testa Smakbox och få 10% rabatt på din första box så uppge koden fndqjq i kassan.
 
SmakBox
2 kommentarer

Den senaste tiden

Jag har länge tänkt att jag skulle uppdatera, men inte gjort det. Kanske för att jag inte har några bilder. (Min mobil tar kassa bilder, plattans kamera har strulat och jag är för lat för att använda Tonys systemkamera.) Kanske för att jag är lat. I vilket fall så har det funnits saker att berätta om:
  • Mamma och jag besökte Bokmässan för första gången. Massor av folk och jag var väldigt glad för mina öronproppar.
  • Tony och jag var på födelsedagsfest, där jag insåg hur skönt det är att alltid vara en av de som inte dricker alkohol, för då slipper jag alla som vill att jag ska dricka äckliga saker.
  • Jag har skrivit min första salstenta.
  • Förra veckan gjorde jag ett fint höstfat av olika sorters mossa, bär och löv. Blev väldigt fint, men bären börjar skrupna nu...
  • Tony har fyllt år, men ville inte fira, så vi var bara hemma och åt mat den maten han ville. Han fick en badrock av mig som han använder flitit (t.ex. i detta nu).
  • Jag är halvvägs igenom min första VFU-period (praktik). Lite tråkigt att följa med en svensklärare på lektioner med eget arbete, väldigt mycket roligare att förlja med en historialärare på genomgång. 
  • Igår guidade jag på Tjolöholm för första gången sedan augusti (har mest jobbat i butiken det senaste). Det var ovant, framförallt eftersom Jane Austen-utsällningen är nerplockad och vi nu visar de ny restaurerade barnkammrarna i stället. 
0 kommentarer