Sveriges järnvägsmuseeum

Det är fortsatt varmt på vår semester. Egentligen ska vi inte klaga, för alternativet regn hade varit cirka tusen gånger sämre. Men om de kunde skruva ner temperaturen en fem grader skulle vi vara än mer nöjda! Idag har vi besökt Sveriges järnvägsmuseeum, 10 minuters cykel från vårt boende. I entréavgiften ingår allt. Vi var där när det öppnade vid tiotiden och tittade på basutsällningen med gamla vagnar och lok. Efer en stödmacka i resturangvagnen var det dags för teater - dagens bästa!
 
 
En och samma man spelade en trädgårdsmästarelev, en pratglad gubbe (som inte behöver telefon hemma eftersom det bara är 500 meter till stationens), "plattformstupp" (vän av ordnings-typ som ska göra karriär inom järnvägen), postfröken och stationskarl under 1940-talet. 
 
Skådespelet avslutades med en tur i rälsbuss till andra sidan stan, där fanns det fler tåg att studerna. Men vi åt mest glass.
 
 
Rälsbuss.
 
Vi är i alla fall nöjda med dagen. Är nu i valet och kvalet om vi ska ta en promenad eller gå till sängs. Jag tror att jag röstar på en kort cykeltur.
 
 
De är små tågen var i minsta laget för mig...
 
Gävle Sveriges järnvägsmuseeum
1 kommentar
Sandra

Höll verkligen med dig angående vädret och är så glad över att den värsta hettan la sig (i alla fall här) pga går ju inte att bete sig som en vettig människa när en hålle rpå att rinna bort!