En vecka i september

Ytterligare en vecka har förflutit. Scoutterminen har börjat på riktigt med mig som ansvarig ledare för spårarna. (Vilket får mig att inse att jag har en del att förbereda inför tisdagens möte som jag ej har gjort...) Vi har haft en del självstudier i skolan och tentan närmar sig. Vi har runt 400 sidor på engelska och drygt hunda sidor på svenska som vi ska ha läst samt kunna. Det kräver diciplin. Och att jag antecknar samtidigt. Så det tar en himla tid. Tar mig 6-8 timmar att läsa ett av kapitlen i huvudboken på engelska och vi har tretton sådana. Som väl är innehåller min bok redogörande samanfattningar efter varje kapittel. Jag åker i vilket fall in till Humanisten och läser där, så blir det lite som att åka till jobbet. Tveksamt om jag hade gjort det om det inte var andra från min klass som gjorde det samma. Dock är jag inte lika hardcore som dem. Jag lämnar vid tre, fyra-tiden. De sitter till kvällen, efter middagstid. Får se hur det går. Hoppas på det bästa. 
 
Mina planer för helgen var att städa lite och plantera ut tulpanlökar. Har fått gjort noll av dem. Har däremot varit på lyckad loppisrunda (fyndat material till en hel kjol (tyg, dragkedja och mellanlägg) för 15 kronor!), lagat god mat, sett bra filmer och tvättat. Sen har jag hela dagen idag också. Fast nu ska jag snart på yoga!
 
 
Under Danmarksresan i sommras bodde vi i Ribe, som är den enda handelstad från vikingatiden som fortfarande existerar. Alltså nämns den i vår kurslitteratur. Coolt!
 
0 kommentarer