Sovrummet

Äntligen är sovrummet färdigtapetserat! Vi hade fått för oss att tapetsera ett sovrum - det gör man på en eftermiddag. Tji fick vi. Först spackla vi igen hål efter hyllor. Sen satte vi upp första tapetvåden och insåg att vi behövde slipa ner samtliga gamla tapetskarvar. Sen kunde vi tapetsera. Eller vi och vi. Mest Tony. 
 
 
Sovrummet hade tidigare en mörkt röd färg som vi inte tyckte om.
 
Tony tapetserade de två långsidorna och vi insåg hur sett huset är. Pappa kom förbi en sväng och visade hur man tapetserar hörn - så tre av fyra hörn är riktigt snygga. (Hint: i hörn låter man tapeterna överlappa varandra för att undvika synliga glipor.)
 
 
Gamla hus är inte raka i hörnen. Punkt.
 
Tony tapetserade en vägg i taget. Svor en hel del och "kommer aldrig igen att tapetsera!" Eftersom vi planerar att tapetsera om i köket (vi ska tapetsera om - har redan rivit ner den gamla) låter det onekligen som att det kommer att bli mitt uppdrag. Därför var jag med och tapetserade den sista väggen. Resultatet? Färre svordommar.
 
 
Nu fattas bara möblemanget!
 
Igår röjde jag ut "byggarbetsplatsen", damsög golvet två gånger - lodrätt och vågrätt samt torkade av alla lister. Idag moppade jag golvet samt tokade bort fläckar. Ganska tackamt golv ur synpunkten att smuts inte syns så bra. Tror att det ska dammsugas en gång till innan vi börjar flytta in våra möbler. Om vi inte ska måla listerna först vill säga...
 
 
Tapeten kommer från Rusta, är en non woven-variant i ljusblått. Har tyvärr slängt etiketterna med namn på och kan inte finna den på hemsidan.
 
0 kommentarer