Sommaren 2017

Har inte bloggat sedan i maj. Knappt suttit vid datorn faktitskt. Men det är väl så det ska vara om somrarna. Däremot har jag använt min mobilkamera relativt frekvent och gjort minst en uppdatering på Instagram i veckan. Ikväll är jag ensam hemma och jag passade helt enkelt på att ta in mobilbilderna i datorn för någon form av sortering och tänkte därmed att jag kan sammanfatta de senaste tre månaderna genom mobilen.
 
 
I och med att påsken var sen i år, blev även kristihimmlägret sent. Jag följde med som scoutledare för Tölö socutkår och vi hade kanonväder. Gick i shorts och sandaler alla fyra dagarna. Den här bilden är från en av kvällarna eftersom jag har både scoutskjorta och vanliga glasögon (istället för mina slipade solglasögon).
 
 
Min morbror fyllde femtio och firade med fest på Carlstensfästning. Alla mina kusiner på mammas sida, utom två, var där. Vi fikade, festade och sov alla över på samma hotell.
 
 
Efter festen var det några modiga själar som tog årets första havsbad!
 
 
Och så tog lillebror studenten! Vi åkte upp till Luleå och Älvsbyn ett par dagar för att fira och hämta hem lillponken.
 
 
Även i år har jag arbetat på Tjolöholm som guide. Det här är från en morgon när jag skulle låsa upp kyrkan och Mickel Räv sprang förbi.
 
 
Men sommarens stora grej var Island! En veckas busstur med egen guide på denna mycket speciella ö. Vi tittade på typiska turistgrejer och typiska jordbruksgrejer.
 
 
De här korna bor på den gård som höll på att bli inaskad under Eyjafjallakökuls utbrott 2010. 
 
 
Det var under den här resan jag lärde mig det där med panorama-bilder eftersom det behövdes. Det är sådana enorma vidder och det går inte att fånga i en liten kvadrat! Det här landskapet är från Landmannalaugar.
 
 
Isformationerna i Jökulsárlón är så vansinnigt vackra!
 
 
Men mest den här sommaren så har jag arbetat på Tjolöholm. Här är en bild min kollega Ylva tog en dag där jag som Hemtrefnads-person faktiskt satt i Hemtrefnaden hela dagen i stället för att göra extrainsatta visningar. Det har varit galet mycket människor som har besökt Tjolöholm denna sommar. Och vill någon se dräkter från TV-serien Downton Abbey så finns dräkterna kvar på slottet året ut!
 
 
Men nu är sommaren slut för jag har fyllt år och skolan har börjat. Idag var Micaela här (det är även hon som har tagit bilden) och vi tog en långprommenad i Sandsjöbacka över ljunghedarna. Nu kommer hösten med sina utmaningar!
 
0 kommentarer