Team Switzerland

phip.
Jag har någon form av någonting (chrus?) på Jacob Black. Jag fick hem "Ljudet av ditt hjärta" på posten tidigare i veckan började jag direkt läsa den (den kom väldigt lägligt - jag hade precis läst ut en annan bok samma förmiddag) för tredje gången. Och jag har nästan övergivit Team Switzerland för Team Jacob. Men nej. Jag kommer inte att kapitulera. För när jag läste fjärde boken var jag också nära att ge upp, men denna gång för Team Edward. Dessutom har jag aldrig tidigare läst så noga delarna om Jake i tredje boken. Första gången jag läste "Ljudet av ditt hjärta" ville jag bara läsa klart tills jag skulle se första filmen, andra gången bara läste jag och tänkte "jag har ju redan läst den en gång". Men nu när jag verkligen läst den på riktigt så förstår jag Team Jacob minst lika mycket som Team Edward och framförallt varför jag står kvar i Team Switzerland. Framför allt det här stycket

"'Han är som en drog för dig, Bella.' Jacobs röst var fortfarande mjuk, inte alls kritisk. 'Jag förstår nu att du inte kan leva utan honom. Det är försent. Men det hade varit sundare för dig. Istället för en drog hade jag varit luften, solen.'

                             Jag drog på munnen i ett sorgset leende. 'Det var så jag brukade se dig', sa jag. 'Som solen, min egen sol. Du skingrade molnen åt mig."

                             Han suckande. "Moln klarar jag av. Men jag kan inte slåss mot en solförmörkelse.'" (på engelska "The clouds I can handle. But I can't fight with an eclipse")

Det var stycket som nu gör att jag jämt balanserar på gränsen mellan Jake och Edward, för att inte som förut vingla lite åt Edward.

Hela det här kapitlet är ett av mina favoriter i boken. Jag kan inte välja mellan detta och det när Edward och Jacob pratar i tältet ett par kapitel tidigare.

Det jag tror att jag har kommit fram till är att Jacob som först verkligen var en klumpig solstråle, som blev till moln som skymde solen ibland och släppte fram dem ibland, som blev en bitter vind som till sist blev en förstående solstråle som drar paralleller till Kung Salomon (Första Kungaboken, GT).


Sen när jag läser den här intervjun blir jag lätt såld på Taylor också...

<'3
0 kommentarer