SVTplay

I detta hushåll tittar vi på SVTplay säkert fyra kvällar i veckan. Tänkte därför sammanställa vad Tony och jag tittar på (och har tittat på) under den senaste tiden.
 
 
Sörjde djupt när sägongens sjätte och sista program hade sänts. Gillar panelen skarpt! Har lärt mig en hel del - t.ex. varför medeltidsmänniskor var tvugna att dricka kompiösa mängder öl och varför all annan tvätt åker in i örngotten i tvättmaskinen.
 
 
Har tydligen varit flera säsonger, men trillade över det av en slump. Påminner lite om Mästarnas mästare (som vi också gillar), men med andra typer av stjärnor.
 
 
Plojigt fredagsnöje. Bra kombo av hjärndött skratt, musik och allmänbildning. Mycket roligare nu än när jag var liten - för nu har jag hört musiken som är med.
 
 
Jag måste erkänna att jag är lite kär i Armita Golkar, psykologiprofessor (som även är med i Fråga Lund). De träffar personerna bakom de virala succérna, pratar om mekanismer bakom och utför expriment. Ett av mina favoritprogram för tillfället!
 
 
Ska erkänna att det mest är Tony som vill se det här, men jag tycker att det är lite småmysigt att följa den danske bonden. Tycker mest om när han besöker genbanken i Alnarp och fröbanken på Svalbad.
 
 
Kalle Zackari Wahlström testar massa olika idrotter för att visa att det är najs att röra på sig. Tredje säsongen. Vet inte om de två tidigare finns tillgängliga i nuläget, vi såg dem förra sommaren, men alla avsnitt är fristående.
 
 
Ibland ser vi även dokumentärer, men de är lite svårare att hitta eftersom de inte ingår i en serie på samma sätt. I veckan såg vi dokumentären om Miranda som är engagerad i SDU och vi får följa henne under en ganska turbulent period inom ungdomsförbundet.
 
 
Både säsong ett och två ligger ute just nu. Vi såg allt i julas och det ryktas om en tredje säsong om dessa starka kvinnor som verkar i 1920-talets Stockholm.
 
 
Nu går jag lite utanför rubriken, men tänker att Öppet arkiv är nästan samma sak. Och där finns Värsta språket. Riktigt språknördigt på ett populärtkulturellt vis. Både Tony och jag har behållning av det hela. Dessutom blir det väldigt tydligt vad som har hänt de senaste 15 åren, framförallt inom tekniken.
 
 
Kemi finns överallt utan att vi kanske är medvetna om det. Brita Zackari och kemiprofessorn Ulf Ellervik gör expriment och förklarar på ett enkelt och roligt sätt. Finns på URplay.
 
Tror att det är mina rekomendationer för tillfället. Om någon har något tips - hojta! Gillar program med substans, men gärna humor. Andra favoriter som kommer och går är Intresseklubben, Tänk om och Historieätarna. Serier på Youtube funkar också - bara det är på svenska/finns svensk text. Är bortskämd med det numera. 
 
Doobidoo Fråga Lund Fröken Frimans krig Genikampen Grym kemi Hundra procent bonde SVTplay Sociala monster Svett & etikett Urplay Värsta språket Öppet arkiv
0 kommentarer