Grönsaksfisk med bacon

Vi försöker äta fisk en gång i veckan och oftast blir det lax eftersom det är en väldigt god fisk.  Men jag vill försöka äta mer vit fisk (som inte är fiskpinnar) vilket är svårt eftersom Tony inte är så förtjust i vit fisk. Tipsa gärna om era bästa recept med vit fisk! För här kommer mitt:

Grönsaksfisk med bacon

Du behöver:
  • 400 gram vit fisk, tex torsk
  • 1 gul lök
  • 2-3 morötter 
  • 2,5 deciliter (matlagnings)grädde - jag brukar blanda vispgrädde och mjölk
  • 140 gram bacon
  • 1-2 deciliter riven ost
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner potatis

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200°c.
  • Skala potatis, morötter och lök.
  • Skiva morötterna tunt, lägg i en ugnsfast form, häll på grädden, salta och stoppa in i ugnen.
  • Koka potatisen.
  • Skiva löken tunt och blanda ner den i formen med morötterna och grädden och stoppa tillbaka in i ugnen i cirka 10 minuter.
  • Torka av fisken och skär den eventuellt i mindre bitar.
  • Skär baconet i bitar och stek.
  • Krydda fisken med salt, peppar och rosmarin. Du kan ta i ganska ordentligt, annars smakar det ingenting!
  • Ta ut formen ur ugnen, lägg i fisken, lägg på baconet och häll över osten innan du stoppar tillbaka det i ugnen.
  • Grädda i cirka 15 minuter eller tills fisken är genomstekt (52°c).
  • Servera med kokt potatis!

Rätten går att variera genom att byta ut den gula löken mot purjolök, komplettera morötterna med palsternacka, använda lax och pressa potatisen. 
 
 
Så här kan det se ut när grönsaksfisken kommer direkt ur ugnen! 
Recept
0 kommentarer